בעיות התנהות אצל ילד בן 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/05/2018 | 15:00 | מאת: מלי

שלוםפ רב, אודה מאוד לעזרה. יש לי ילד בן 6 שבגן לאחרונה התחילו להתלונן על ההתנהגות שלו- אפרט כמה תלונות: 1- קרא למישהו מבוגר "קרחת" 2- זרק מגנט שהדבק לתיקרה והיה קשה להוריד אותו 3- הוציא משהו מהפח וזרק על חבר בגן 4- השתתף בהרמת ילדים 5- הרביץ למישהו. ילד שובב בעל מרץ רב, יש לו אח קטן בן 3 . לגבי האלימות- בדרך כלל משיב על השאלה למה? הוא הציק לי, אני החזרתי לו. הוא לא יבוא ופשוט ירביץ למישהו.. האלימות היא תוצאה ל- לקחו לו את הצעצוע, לא רצו להתחלק איתו.. לגבי השובבות- הוא אוהב להציק.. יכול לשים רגלית וככה לגרום למישהו ליפול, הוא יכול לחטוף למישהו בלון ולפוצץ אותו בכוונה. השאלה שלי, האם ההתנהגות הזאת חריגה והיא כבר לא בגדר הנורמה? תודה לגבי שובבות-

הי מלי, את שואלת האם ההתנהגות היא חריגה או נורמטיבית. על זה רק את תוכלי לענות כי למרות הפירוט שלך, אני לא יודעת מה התדירות של המקרים האלה, כמה הוא מעורב במקרי אלימות, כיצד הוא מתנהג בבית ועוד. המוקד בעיני הוא אחר והוא איך את כהורה מרגישה ביחס ליכולת שלך להציב לו גבולות. האם מקבל את הגבולות? האם כהורים זה משהו שקשה לכם לעשות איתו? וכאמור כיצד הוא מתנהג בבית. את מוזמנת לחזור ולשתף. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים