הגרוש נותן לבן לישון בשעות מאוחרות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

09/03/2018 | 12:24 | מאת: שרי

שלום ירדן, רציתי לומר קודם כל שזה פורום נהדר, אני קראתי תשובות שרשמת לאחרות, ועזרו גם לי יש לי שאלה לגבי הגרוש, הוא לוקח את תינוק שלנו שהוא רק בן שנה ושבעה חודשים 3 פעמים בשבוע. בימים האלו הוא מבלה אותו שזה נפלא. לוקח אותו לביקורים אצל כל המשפחה ומרדים אותו רק בחצות!!! הוא טוען שזה לא מזיק כי הוא רק אצל מטפלת. והוא רוצה לבלות איתו. ואומר שהוא יהיה בגן בשנה הבאה הוא יקפיד מאוד על שעות השינה. לא עוזר הסבריי על סדר יום. הוא נחוש בדעתו שמותר לו לבלות איתו בחיק המשפחה. מה דעתך?

הי שרי, איזה כיף לקבל מחמאות על הבוקר :) תודה על הפירגון ובעיקר שמחה לשמוע שאת מצליחה להעזר בפורום. לשאלתך, אני בהחלט מסכימה איתך ואסביר מדוע. לכל אדם, גדול או קטן, ישנו מה שנקרא שעון ביולוגי. זהו מנגנון משוכלל של מעין שעון פנימי, המתזמן ומווסת את מרבית פעילות בני האדם אשר נעה כידוע סביב מחזורי ערות ושינה. תפקידו של השעון הביולוגי הוא לקבוע את מחזוריות התהליכים בגוף, החל בתהליכים הראשוניים ביותר כגון חלוקת תאים או למשל שחרור הורמונים וכולל תהליכים שהם בעלי השפעה נרחבת על כל מערכות הגוף, דוגמת שינה, רעב וכו'. תקינות השעון הביולוגי עלולה להיות מופרת ע"י גורמים פיסיולוגיים וגם על ידי גורמים סביבתיים. כדי שהשעון יעבוד בצורה תקינה, חשוב לשמור על סדר יום קבוע פחות או יותר, ובעיקר על שעות שינה ועירות סדירות, בוודאי ובוודאי כאשר מדובר בפעוט שהשעון בגופו עדיין לא סדיר במאת האחוזים. מחקרים מראים שאי סדירות השעון עלולה להוביל לתסמונות מטאבוליות שונות, השמנה, קשיי ריכוז, שיבושים הורמונאליים, בעיות נפשיות ועוד. לסיכום, אני ממליצה מאוד לא לייצר את השיבושים האלה אצל בנך בימים שאינו איתך. זה נהדר ונפלא שיש לו אב אוהב, שרוצה לבלות מקסימום זמן במחיצתו - הוא באמת בר מזל במובן הזה, אך זה רק הוגן שבני משפחתו של תינוקך הם אלה שיעשו את המאמץ כדי לבלות כמה שיותר זמן במחיצת בנך ולא שבנך התינוק יעשה הוא את המאמצים ויישאר ער עד שעות מאוחרות למענם. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים