פעוט ושינוי בהתנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/02/2018 | 15:36 | מאת: עדי

שלום רב רציתי לשאול בנוגע לבן שלי בן שנתיים וחמש. ילד ראשון. תמיד היה ילד קצת עקשן אך ילד טוב וחייכן ושמח שלא פוגע באף אחד. בחודש האחרון חלה תפנית חדה בהתנהגות שלו, הוא מרביץ לנו, יורק, עושה התקפי בכי ועצבים שלא ניתן להרגיעו הרבה זמן, מדבר לפעמים לא יפה, לא מקשיב לנו בכלל .אנחנו מנסים לדבר איתו ולהבין וגם להציב גבולות אבל מרגישים שזה לא עוזר. בגן אני שואלת כל הזמן אומרים לי שהכל בסדר. מתנהג בסדר. יש לציין, לא יודעת אם קשור, שהיתה חוסר יציבות בגן השנה ,מבחינת שינויים בצוות, ועקב כך הילדים שם אלימים ונושכים מעבר לנורמה. עד עכשיו הוא היה מקסים וטוב לב ולא אלים בכלל ואולי משם למד את ההתנהגות. הוא גם כל בוקר אומר שהוא לא רוצה ללכת לגן ובוכה בפרידה. כבר דיברתי עם כולם ואומרים לי שהוא בסדר בגן, משחק ומדבר הרבה ושיש לו חברים. אני ממש מתוסכלת ומפחדת שעובר עליו משהו שאני לא מבינה ולא יודעת אם זה נורמלי לגיל שנתיים. מפחדת שיהיה יותר אלים ושתישאר לו ההתנהגות הזאת. מה לעשות ??? תודה רבה

הי עדי, את בהחלט צודקת בדאגה שלך, ולכן חשוב שתבחני כמה דברים. ראשית, האם היו איזשהם שינויים משמעותיים נוספים בחייכם שעשויים היו להשפיע על שינוי ההתנהגות (הריון, לידה, מוות, פרידה ממישהו קרוב וכיוב'). חשוב גם לבדוק את הסביבה הביתית, האם למשל אתם מציבים את הגבולות באופן נכון (ואת זה אפשר לבחון ביחד עם איש מקצוע למשך כמה פגישות) וכיוב'. והדבר החשוב ביותר הוא לבדוק ביתר בדקדקנות מה קורה בגן (וכאן כל האמצעים כשרים בעיני). ייתכן מאוד שהוא מושפע מחוסר היציבות ומהאגרסיה בגן אם אין לה רסן מתאים או אולי מדבר מה אחר, אינני יודעת. תחלופה תדירה של דמויות מטפלות בהחלט יכולה להשפיע על מצבו הרגשי של פעוט, וכדאי בהחלט לשקול המשך השארתו בגן אם את מגיעה למסקנה שמשהו בהתנהלות הגן הוא לקוי, ומוביל להתנהגות הזו אצל בנך. הדבר הכי חשוב כרגע הוא לבחון ולבדוק לעומק את הדברים, להקשיב לתחושות הבטן שלך ולא לשים את הדברים בצד עד אשר את מגיעה להבנה ברורה יתר של מה משפיע לרעה על בנך ועל איך נכון לך לפעול במציאות כרגע. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים