פסיכומטרי ויכולות אישיות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/02/2018 | 16:57 | מאת: דוד

שלום ירדן אני בן 26 ולומד כעת לפסיכומטרי. אני שם לב שהשאלות ברות פתרון עבורי. ואני יכול להתמודד איתם. העניין הוא ש-20 דקות לפרק, כאשר יש 8 פרקים ברצף אחד אחרי השני, מערערים את הביטחון שלי ביכולות האלו, והזמן הלחוץ גורם לי להרגיש שאני לא מספיק טוב. רציתי לשאול איך להתמודד עם הלחץ. והאם ייתכן שאבחון או הקלות יכולים לעזור לי במקרה כזה. תודה רבה.

הי דוד, פסיכומטרי...כזה מבחן מלחיץ ויכולת התמודדות עם לחץ היא אחד הדברים שהמבחן הזה בודק בסופו של דבר. בהחלט חשוב למצוא דרכים שיכולות לעזור לך להתמודד וזה באמת מאוד אישי. כמו כן ככל שתתרגל את החומר, ו"תשחה" בו, תפגוש יותר ויותר את סוגי התרגילים השונים, ותתרגל פיתרון מבחנים המדמים את אותם תנאים מגבילים של הבחינה- כך גם רמת הלחץ תרד באופן דרמטי. מעבר לזה אתה תצטרך למצוא מה עוזר לך באופן אישי להפחית את תחושת הלחץ והחרדה (מדיטציה, נשימות, יוגה או במקרה הצורך טיפול פסיכולוגי להפחתת חרדת בחינות). לגבי הקלות, אני מציעה שתבדוק עם וועדות הבחינה לגבי הקלות, ואני מניחה שהארכת זמן תסייע להפחית את תחושת הלחץ שאתה חש נוכח מגבלת הזמן, יחד עם זאת כפי שכתבתי אני בטוחה שאם תמשיך לתרגל כפי שהיצעתי - והרבה! - אתה תרגיש שגם רמת החרדה יורדת מעצמה, לפחות במידה מסוימת. כל טוב ובהצלחה! ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים