מבקשת את חוות דעתכם לתכנים קשים שמצאתי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/01/2018 | 10:53 | מאת: אמא מודאגת

בן 13.5, עם היסטוריה של הפרעת חרדה ופרידה בילדות המוקדמת. כיום בעיות בתפקוד - מתחלה הרבה ונעדר מבית ספר, ללא חברים וכמעט אינו מביע רגשות טובים לאחיו. מסתגר הרבה בחדרו עם מסכים. מצאתי במחברתו סיפורים שכתב במסגרת מגמת קולנוע. התכנים שעולים מטרידים אותי מאוד. מוות, התאבדות, אלימות... בעלי חושב שאני מגזימה ולדעתי מתכחש לבעיה. מבקשת את חוות דעתך האם תכנים כאלה אמורים להדליק נורת אזהרה. לדומא, ציטוטים: "דדי" צעק קפלן בזמן שהוא נופל מהמטוס "אבאאא" צעקתי ויצא לי קצת שתן אבא נמחץ על האדמה ואת המעיים שלו אכלנו לארוחת חג אבל זה לא היה הסוף של הנקמה של אבא כי המעיים נתנו לכולם שלשול כל כך חזק שהוא הרג את כולם חוץ ממני, כי אני היחיד שקיבל אותו בחיים. בחלום קפלןן אמר לי "אני אלוהים ויש לי תוכנית בשבילך אבל בני המשפחה שלך צריכים היו למות משלשול דרכי. "אבא" אמרתי כשיש לי דמעות בעיניים, "דדי" אמר לי אלוהים. באותו לילה עלה לי רעיון שאבא השתיל לי במוח והפכתי למדען הכי טוב בהיסטוריה האנושית. ואז מתתי בגיל 55. שהגעתי לגן עדן פגשתי את אבא ואז התחבקנו ואבא אמר "סוף סוף פפי" (דדי זה שם החיבה שאביו קורא לו, קפלן זו דמות קבועה מסיפוריו, ויש לנו סיפור משפחתי עם סבא שנפטר צעיר בן 55) ועוד: יום אחד קפלן אמר לי "רן אנחנו אותו הדבר" אז אני לקחתי לו את הכבד ושמרתי אותו אם תהיה לי בעיה בכבד, ככה עשיתי עם כל שאר האיברים שלו יום אחד קפלן הקטן רצה להיות נשיא ארה"ב ואז הוא נזכר שהוא נולד בישראל ולא באמריקה אז הוא לא יכול להיות נשיא, והוא התאבד. אלה הציטוטים, האם אלה דמיונות נורמליים לבן גילו? תודה

שלום לך, אני שומעת שאת מאוד מודאגת בנוגע לבנך, ופועלת בדרכים שונות כדי לנסות להבין אותו ומה קורה איתו. אני מציעה שהדרך תהיה לנסות לשוחח איתו ופחות לקרוא את כתביו האישיים, גם כי זה יכול מאוד לבלבל אותך...הביטי, את הרי לא יודעת אם אלו הם דמיונות, חרדות או פשוט תסריטים שכותב במגמה....גם אני לא יודעת מה כתבים אלו משקפים, אבל ברור שבנך נמצא במצוקה, גם בלי קשר לכתבים האלה. אני מציעה מאוד לעזור לו להגיע לטיפול נפשי, לשיחות עם פסיכולוג/ית שמתמחה בטיפול בבני נוער. אין לי ספק שטיפול יכול לייצר אצלו הקלה, ואם במקרה גם הוא מבולבל לגבי כל התכנים האלה שהוא כותב/מרגיש/מדמיין, אז טיפול יוכל לסייע לו לעשות סדר ולהבחין בין עולמו הפנימי (רגשות, דמיונות, מחשבות) והחיצוני (העולם הממשי "בחוץ"). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ובוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים