התנהגות שתלטנית לילדה בת 8

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/01/2018 | 18:30 | מאת: Liat

היי ..יש לי ילדה בת שמונה שלאחרונה מרבה לבכות בביהס...חלק ניכר מכך נובע שמעליבים אותה לחלק אחר שדברים קורים שלא בדרך שלה. אני עושה איתה המון שיחות אבל חושבת לפנות לעזרה מקצועית על מנת לקבל כלים...ראשית כיצד ניתן לנהוג עימה? האם טיפול רגשי עשוי לעזור לה או שמא התייעצות עם פסיכולוג ילדים? אשמח למענה. תודה!!

שלום ליאת, לפי מה שאני מבינה מדברייך, חל שינוי התנהגותי בביתך. כל שינוי בד"כ נובע ומבטא חוויה רגשית חדשה - יותר מתח, חרדה, אולי שינויים בנסיבות חיים אליהם טרם הסתגלה . צריך להקדיש מחשבה למה קורה לה או קרה לה לאחרונה שגרר את השינוי הזה, והשינוי מבטא למיטב הבנתי רגישות רבה יותר וניסיון להשיג תחושה גדולה יותר של שליטה בעולם- וכמובן לפעול ולעזור לה בהתאם. לגבי השיחות שלכן, יופי שיש לך את האפשרות להקדיש לה כך מזמנך. אני כן מציעה שהשיחות שלך איתה יכוונו אל עבר עידוד לשיתוף, בירור והעמקה ברגשותיה. חשוב לנסות עד כמה שניתן לשים בצד את העצות והשיפוטיות, ולחתור פשוט להבנה משותפת של מה בעצם קורה לה, מה מעורר את תגובות התסכול והעלבון. בשלב מאוחר יותר אפשר יהיה לחשוב יחד על אלטרנטיבות התנהגות - אבל זה רק אחרי שתביני מה באמת קורה איתה. לשאלתך, את תמיד יכולה להתייעץ גם עם מטפל רגשי של ילדים (שזה אגב יכול להיות פסיכולוג קליני, עו"ס קליני או מטפל באמנות - כולם מספקים טיפולים רגשיים). אני תמיד מפנה הורים קודם כל להתיעצות ראשונית כדי שביחד עם המטפל ניתן יהיה לחשוב מה הכי מתאים בכל שלב (אולי רק הדרכת הורים שתסייע להורים לתמוך בילד או מאידך טיפול רגשי עבורה). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים