הסתגלות בגן טרום חובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/11/2017 | 15:15 | מאת: אלונה

שלום, בתי בת 4.4 שנים,ילדה חברותית,חמה,השנה עברה מגן פרטי רוסי (שהייתה בו מגיל 6 חודשים ועד גיל ערבע) לגן עירייה טרום חובה.עד עכשיו היא דיברה רק רוסית,הגן היה רוסי וגם בבית מדברים רוב רוסית,כעבור חודשיים מתח' השנה היא למדה שפה עברית מצויין,עדיין קשה לה אבל היא מאוד משתדלת, היא מדברת עם ילדים,היא משחקת, משתתפת בהכל,בבוקר בשמחה הולכת לגן,אנחנו בתוך חודשיים הזמנו כבר כמה ילדים הביתה,גם אותה מזמינים, הכל טוב ויפה חוץ מ... הגננת. פתאום הזמינה אותי לשיחה ואמרה שאנחנו צריכים לפנות למכון להתפתחות הילד לבדוק את הילדה,כי היא לא מגיבה לכל מה שהגננת אומרת לה. ????? בצהרון (זה אותו מקום ואותם ילדים) שאלתי את סייעת אין לה שום בעיה, היא לא מדברת הרבה, אבל היא כל יכולה להצביע, להגיד מילה פה מילה שם. אינני מבינה למה בגלל שגננת לא מוצאת דרך לילדה שלי אני צריכה לקחת אותה לטיפול? הסברתי לה שאינני רואה שום בעיה,אין שום בעיה עם ילדים ועם מבוגרים אחרים. הגננת אמרה לנו שתפנה לאיזה וועד ויגיד להם שאנחנו לא רוצים לטפל בילדה שלנו. מה זה הדבר הזה בכלל? תודה מראש, אלונה

שלום אלונה, קודם כל הייתי רוצה להרגיע את הרוחות... בואי תצאי מנקודת הנחה שגם את וגם הגנת רוצות בטובת ביתך וזאת גם אם הסגנונות וההבנות שלכן לגביה מאוד שונים, ועדיין זו צריכה להיות נקודת המוצא. אני מציעה לך לחזור לגננת ולנסות להבין לעומק במה מדובר. למה היא בדיוק מתכוונת? ניחוש שלי הוא שביתך באמת עדיין לא לגמרי מבינה את השפה ואת כל מה שמדברים איתה, ואולי מול דמות סמכותית היא יותר נבוכה או מבוישת ופשוט מעדיפה לא להגיב. אם זה אכן המצב, כדאי לבחון אותו יחד, אולי אפילו לערב ולשתף את הפסיכולוגית של הגן ולהגיע לאיזושהי תכנית פעולה יחד שתיושם על ידי הצוות בגן. במידה והגננת מתכוונת למשהו אחר, אז בררי לעומק את כוונתה. תשאלי שאלות עד שתביני בדיוק למה כוונתה ואם אינך מסכימה נסי להבהיר לה מדוע את לא מסכימה איתה. כמו כן אני חייבת לומר שאבחון בפני עצמו אינו דבר שמזיק לילד או פוגע בו באיזושהי צורה. נהפוכו, לפעמים הוא ממקד את הקושי, גם אם הוא למשל כרגע רק קושי שפתי הנובע מנסיבות חייה עד כה כפי שציינת אותם. לסיכום עצתי, חיזרי אל הגננת וקיימו שיחה שבה המטרה היא להבין זו את זו, ולא להתנגח. זיכרי שטובת ביתך קודמת לכל, ושאבחון בפני עצמו אינו דבר פוגעני או מזיק. כל טוב ובהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים