אם יחידנית לבן שנה עם הפרעות בשינה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/10/2017 | 17:44 | מאת: הילה

בן שנה לא נרדם לילה רצוף. בכל לילה הוא מתעורר ב 4:30 בערך ובוכה לעיתים רעב. ועקב עייפותי הרבה אני לוקחת אותו למיטתי הגדולה ורק שם הוא נרדם רצוף עד הבוקר. חוששת מהרגל שלילי. אני עובדת משרה מלאה, בני נמצא אצל מטפלת מבוגרת חמה ואוהבת. לא עבר שינויים. עכשיו הוא מביע כעס וזורק מוצץ אם אני לא לוקחת אותה למיטתי ולי אין כוח .. מה ניתן לעשות?

שלום הילה, קשה לי לייעץ לך באופן מדויק מאחר וישנם דברים רבים שאני לא יודעת עליכם (למשל איך הוא ישן במהלך היום, כמה זמן ישן במהלך היום, כמה תנומות, ובלילה-מהי שעת השינה שלו ועוד). ובכל זאת אנסה לענות לך. את בעצם בעצמך מבינה שעדיף שלא תרגילי אותו לישון איתך במיטה, אבל מוסיפה ואומרת שאין לך כ"כ ברירות כרגע, כי את חייבת את זמן השינה הזה כדי לתפקד. אז אני רוצה לספר לך שבקרוב מאוד כל הרגלי השינה של בנך ישתנו שוב. הוא יוותר על שינה אחת במהלך היום, ואט אט שנת הלילה תתחזק, שנת היום תתרופף ותתקצר, כלומר ברמה הביולוגית שנתו תסתנכרן ויותר יותר עם זו שלך - כלומר עם שנת המבוגרים (שינה בלילה וערות ביום). אז בעצם גם אם את "מושכת" את ההרגל "המגונה" הזה עוד כמה חודשים, בסופו של עניין, אני מאמינה שעם הזמן הדברים יוכלו להסתדר ויהיה קל יותר למגרו, אולי לא בלי מאמץ בכלל, אבל כן, זה כנראה יהיה קל יותר מאשר בשלב זה בחייו. אז בנתיים תמשיכי להנות לך מהשינה המתוקה עד הבוקר ומריחו הנעים של בנך התינוק.. כל טוב וליל מנוחה.. ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים מתבגרים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים