הטרדה בבית הספר אלימות ועוד

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/10/2017 | 09:23 | מאת: אתי

בוקר טוב. בני בכיתה ה, בקרוב בן 11 ילד רגיש, ילד טוב שלא מחפש בלאגנים.. השנה עבר בית ספר עקב מעבר דירה, בשבועיים הראשונים היה מאושר ואמר: "כולם חברים שלי...נחמדים.כייף לי...." פתאום הכייף הפך לסיוט "לא משתפים אותי, לא מזמינים. לא יוצרים קשר..." בפעילות בצופים חווה אלימות פיזית מילד מהכיתה. כנראה "הבריון של הכיתה" למחרת סרב ללכת לבית הספר . וביקש/דרש שאדבר עם האמא של הילד. וכך עשיתי. יום לאחר המיקרה לא הסכים ללכת לבית הספר, רק יום לאחר מכן קם כרגיל ויצא לבית הספר. באותו היום הבן שלי חזר הביתה וסיפר שאותו ילד הטריד אותו מינית. בהפסקה נתן לן מכה באיבר המין. ואחר כך שוב סטירה בישבן. הבן שלי לקח את זה קשה מאוד! (כנראה נקמה ששוחחתי עם האמא), סיפרתי למחנכת. ויום למחרת הגעתי אל היועצת. (המנהלת לא היתה) שוחחו עם הבן שלי. שסיפר בדיוק מה קרה. סיפר שלא יכול היה להחזיר ולהעיף אותו מימנו. כי :"קפאתי, קיבלתי צמרמורת, ראיתי שחור....." הבן שלי ללא ידיעתי וביוזמתו התקשר למשטרה. פנו אלי לאמת. הבטיחו שיצלצלו אלי קצין נוער. אבל לצערי עדיין לא פנו שוב. מאז המיקרה הבן שלי מסרב כבר כמה ימים ללכת לבית הספר. הילד הפוגע מגיע לבית הספר כרגיל.לא הושהה.דבר הזוי,לדעתי. היתה שיחה עם ההורים שלו. בית הספר מנוע מלספר לי מה דרכי הטיפול. אך טוענים שהמיקרה עבר לפיקוח .ומטופל.(בושה. לטענת הפיקוח זאת לא הטרדה מינית..). לטענתי הבן שלי לא מוגן עדיין בבית הספר. ואם הילד השני כרגיל בבית הספר לא נעשה כלום. אז גם היום הילד שלי בבית. טוען שלא מרגיש טוב. ורע לו בבית הספר. אני חסרת אונים לא יודעת מה לעשות. לתת להתמודד?להעביר בית ספר ? . אני בודקת טיפטל פסיכולוגי/טרפיה באומנות או משהו כזה. ובנוסף חוג להגנה עצמית. האם לדעתך ליצור קשר עם המשטרה? להעביר בית ספר? זה נכון לאפשר לילד להישאר בבית? או דעתך בכלל על המצב. אודה לך מאוד

שלום אתי, אם אינך חשה שהעניין מטופל כיאות על ידי הנהלת בית הספר, אז בהחלט כדאי לפנות לגורמים אחרים (משטרה, שירותי רווחה) ולטפל בנושא באופן מספק. אני בהחלט מבינה את בנך שאינו חש בטוח להמשיך ללכת לבית הספר לאחר שכל הניסיונות שלו להתמודד עם העניין לא נשאו כל פרי, ובפועל הוא ממשיך לסבול מאותו ילד. אני מציעה גם לגשת למנהלת בית הספר ולהודיע לה באופן רישמי על החלטתך לפנות לגורמים נוספים אם העניין לא יטופל כיאות. כמו כן אני בהחלט מסכימה שמדובר בהטרדה מינית שחייבת להיות מטופלת ככזו. הייתי מבקשת התערבות מפקחת, פסיכולוגית בית ספר, ואף פונה למשרד החינוך אם יש צורך בכך - ומיידעת את המנהלת. אמא יקרה, אם את מאמינה לבנך, חשוב שתעמדי לצדו ותעזרי לו להרגיש בטוח במקום אליו את שולחת אותו, ומול האנשים בהם את שמה את מבטחך שישמרו עליו בהעדרך - אחרת מה כל זה שווה.. בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים