פחד פתאומי של ילדה בת 3.5 מכדור משחק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/10/2017 | 16:23 | מאת: מיכל

שלום! ביתי בת השלוש וחצי התחילה לפחד מכדורים (בעיקר כדורי פיזיו גדולים) לפני שבוע וחצי. באופן פתאומי ובלי סיבה כשהייתי בבית של הוריי היא התחילה לצרוח ולרעוד ולבקש מההורים שלי להכניס את כדורי הפיזיו בחדר ולסגור את הדלת. כשהגענו הביתה היא גם פחדה מהכדורים הרגילים שהיו בבית , למרות שמעולם לא התייחסה אליהם. גם בגן הגננת התקשרה מופתעת וסיפרה שברגע שיצאו לחצר וראתה כדור היא התחילה לצרוח וביקשה שייסגרו את הכדור במחסן. ניסיתי להבין איתה אם מישהו הפחיד אותה עם כדור או שמישהו פגע בה עם כדור והא טוענת שלא. הפחד העיקרי שלה הוא מכדורים גדולים והיא בלחץ כשגדול מתגלגל. זה כאילו היא רואה מפלצת מה לעשות?

שלום מיכל, אני מציעה לנסות להתחיל בתהליך שנקרא "חשיפה הדרגתית" שנועד להפחית את תגובת הפחד בהדרגה. התהליך הזה מחולק לשלבים ואני אתן לך דוג' לאיך לעשות את זה, כאשר הרעיון הוא לעבור משלב לשלב רק כאשר השלב הקודם הוגדר כמוצלח, כלומר ביתך כבר לא פוחדת מהגירוי שהוצג לה. אז השלב הראשון יכול להיות למשל שתביטו יחד בתמונות של כדורים. שלב שני, אפשר לקרוא סיפורים שבתוכם תמונות של ילדים משחקים בכדור. בהמשך אפשר יהיה להציג לה רק כדור אחד רך ונעים כזה של של תינוקות ולשחק איתו במשך יום או יומיים. לאחר מכן עוד כדור ועוד כדור, כשבהדרגה הגודל גדל, עד לשלב בו את מבחינה שתגובת הפחד כבר תמתנה מאוד ושאפשר להערכתך להתקרב לכדורי הפיזיו הגדולים. חשוב כמובן לאורך כל הדרך להיות רגועים, נינוחים ותומכים, לא להלחיץ אותה, לא ללחוץ עליה. להיות קשובים לקצב שלה ולהתאזר בסבלנות כי מדובר בתהליך שלוקח כמה ימים לפעמים גם כמה שבועות. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

22/10/2017 | 16:49 | מאת: מיכל

תודה רבה :-)

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים