חברים ילד בן חמש - חברים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/09/2016 | 16:50 | מאת: גלי

שלום ירדן ותודה תמיד על העזרה שלך בני בן 5 , ילד שמח עם עולם פנימי עשיר מאוד , משחק המון . העניין הוא שמאוד קשה לשכנע אותו ללכת לחברים . כמה פעמיים לקחתי אותו אצל חבר אחד הוא נשאר וחברים שאף פעם לא היה לא מוכן ללכת . בגן משחק עם 2-3 חברים קבועים( באותו המזג העדין שלו) ומשחק המון לבד. מה לעשות איך לסייע לו ? להניח לו ? לנסות להציע לו כל הזמן? אני יודעת שבגיל הזה זה חשוב ליצור חבריות , גם בגן המשחקים קשה לו להצטרף למשחק עם ילדים שהוא מכיר .תודה רבה

שלום גלי, שמחה להיות לך לעזר! באופן עקרוני אינני רואה כל בעיה עם העובדה שבנך אולי מופנם יותר, נהנה מחברתם של מספר חברים מצומצם ומעדיף לבלות בבית לבדו לאחר שעות המסגרת - שהן כידוע די ארוכות ואינטנסיביות, גדושות באינטראקציות "צפופות" למדי. השאלה היא האם את מבחינה בקשיים "ממשיים" במהלך אינטראקציות שכבר כן קיימות - שתלטנות, ביישנות "קיצונית", קושי להפסיד, תחומי עניין צרים וכיוב'. אם כן, אז כדאי להתייחס נקודתית לזה ולראות כיצד מסייעים לו. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים