ילדה בת 5 עם בעיות התנהגות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/09/2017 | 22:13 | מאת: אנונימוס

בתי בת 5, בגן חובה, ילדה חכמה, מקסימה ומצחיקה אך עם בעיות התנהגות: היא מציקה לילדים אחרים בגן ולאחיה הקטן בבית, ועל אף פניות שתפסיק בהתנהגות היא כאילו "נאטמת" וצריך להשתמש בכוח מילולי לעתים אף הפרדה פיזית כדי שתחדל ואז חוזר חלילה. היא הייתה באבחון בהתפתחות הילד של מכבי כבר בגיל 3 ואובחנה בעלת קושי בויסות חושי - היינו כבר אצל מרפאה בעיסוק גם בפרטני וגם בקבוצה קטנה, אך ללא הועיל ונראה שלאחרונה אף נהיה גרוע יותר. השגנו סייעת לגן לשעות הבוקר וזה מרגיע אותה, אבל בצהרון אין סייעת ואז חלה הדרדרות ומתקשרים אלינו כדי שנקח אותה ואף מגיע למצב שלא מוכנים שהיא תישאר יותר בצהרון כל עוד לא תהיה לה סייעת גם במשך הצהרון. כדי להשיג את הסייעת הלכנו לפסיכאטרית שרשמה שהיא סובלת מחרדה, אבל לא ממש נתנה לנו כלים להתמודד עם זה. ההדרדרות התחילה עוד בסוף שנת הלימודים הקודמת וזה אותו גן כך שעל פניו זה לא משהו שקשור לתחילת שנת הלימודים החדשה. אנחנו עובדי עצות וזה משפיע עלינו בכל תחומי החיים, כולל פגיעה בתפקוד במקום העבודה. לא יודעים למי לפנות, המכון להתפתחות הילד לטעמנו לא נותן מענה הולם ולא אבחן באופן מלא.

שלום, אם יש קושי בוויסות חושי, אז צריך להמשיך את הטיפול בנושא. אם יש קושי בגן, בקשו תצפית של פסיכולוגית הגן ושיחת ייעוץ והכוונה עימה. אם ישנם קשיים רגשיים, יש לפנות לטיפול רגשי וחשוב מאוד שהדבר ילווה בהדרכת הורים אינטנסיבית בהתחלה. הורים יקרים, אין מנוס. אם יש קושי, צריך לטפל, גם אם כבר היה טיפול, אז כנראה שזה לא הספיק. אם אתם ההורים מרגישים חסרי אונים או מפקפקים בדרככם כהורים, פנו לקבל ייעוץ וסיוע. מציעה בחום לא להמתין עם זה. ניתן לפנות באופן פרטי, דרך קופות החולים שם ה טיפולים מסובסדים, ויש מעט מרכזים ברחבי הארץ המספקים גם טיפולים בחינם אולם בד"כ ההמתנה היא ארוכה. בהצלחה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 052387304

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים