בן 10 מחשבות טורדניות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/09/2017 | 15:51 | מאת: סולי

שלום, בני בן 10, לאחרונה החל לדבר איתי על יחסים עם בנים ( מאז שקרא שאחד השחקנים האהובים עליו יצא מהארון, ובנוסף נתקל בסצנה בסדרת טלויזיה, המיועדת לגילו שבה יש שני בני מתנשקים), טוען שזה מאוד מטריד אותו, נהיה מאוד מבולבל ועצבני, ניסיתי להסביר לו את משמעות המילה "הומו" והוא טוען שהוא לא חושב שהוא הומו, אבל יש לו כל הזמן מחשבות על הסצנה שהוא ראה , לטענתו זה מלחיץ אותו כל פעם שהוא נזכר בסצנה הזו . האם כדאי לפנות ליעוץ או שזה תופעה של בני גילו שמתחילים לגלות את המיניות שלהם וכו'?

שלום סולי, כן, לפעמים ילדים רואים משהו, שומעים משהו, חולמים משהו שיכול להישאר במחשבותיהם, להטריד, לסקרן לעניין. כל מה שאת צריכה לעשות הוא לתת לכל הדברים האלה מקום וביטוי- מקום פתוח, קשוב, לא שיפוטי, לא מבוהל, שיכול לשמוע את כל מה שמטריד, מעניין, מסקרן את בנך, ולאחר מכן, לספק תשובות, מחשבות, נקודות מבט, מידע, וכל מה שנדרש. לשם כך אנחנו ההורים לא פעם, נדרשים לעשות עבודה עם עצמנו, ולוודא שאנחנו לא מבוהלים מנושא כזה או אחר, כך שעמדה רגועה, בטוחה ונינוחה שלנו תוכל גם לעבור ולהיות מאומצת או מופנמת על ידי ילדינו. אם תרצי תמיד תוכלי להעזר בכמה פגישות של הדרכת הורים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 052387304

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים