מתעוררת בבכי משינה בכל לילה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

10/09/2017 | 03:44 | מאת: ענבל

שלום ירדן, בתי, בת שנה וחודשיים מתעוררת כל לילה בבכי כמה פעמים... לפחות 7 פעמים ..זה ממש פוגם בשינה שלי. בדכ היא נרגעת עם מוצץ או שמיכי .. או בקבוק . בתחילה חשבתי שזה יעבור לבד אך זה נמשך רצוף מעל חודש ומעורר בי תהיות על מה הבכי הזה מרמז? וכיצד לנהוג?

הי ענבל, בהנחה שהתנאים נוחים לה (לא חם לה למשל, החיתול לא מפריע וכיוב', וחשוב לבדוק היטב את כל הדברים האלה לפני שאת מתחלה לפעול בהנחייתי), והיא אכן מתעוררת 7 פעמים בכל לילה באופן קבוע מזה חודש, ללא קשר למחלה, בקיעת שיניים וכיוב', אין לי אלא להניח שהיא מתעוררת אחרי כל מחזור שינה ומתקשה להרדים את עצמה. ייתכן שההענות שלך מהירה מידי (מחזירה לה את המוצץ שמיכי וכיוב') ולכן מונעת ממנה את האפשרות להרגיע את עצמה בכוחות עצמה ולחזור לישון יחסית מהר. אם זה אכן המצב, אז כמובן שחשוב לאפשר לה ללמוד להרגיע את עצמה. אם את יודעת מה עוזר לה לחזור לישון כמו מוצצים או שמיכה, דאגי שהם יהיו בסביבה שלה, פזרי כמה מוצצים במיטה כדי שיהיו לה נגישים, וכמובן חכי קצת לפני שאת נענית לה, ובהדרגה האריכי את זמן התגובה שלך. לצד כל זה אני חייבת לומר לך שלפעמים תינוקות מגיבים באופן הזה מסיבות שונות שגם עליהן חשוב לתת את הדעת. למשל כאשר יש מחסור בקשר עם ההורה במשך היום. נסי לחשוב מה השתנה בחייה בחודש האחרון שאולי תרם לשינוי בדפוס השינה שלה, וחשוב גם לבחון את דפוסי השינהוהפעילות שלה לאורך היום, אולי צרכיה השתנו (צריכה פחות שינה בצהריים למשל, יותר פעילות גופנית וכיוב'). כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 052387304

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים