קשיי הסתגלות לגן - שנה שנייה בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

08/09/2017 | 08:38 | מאת: אורנה

ילדה בת שנה ו-7, נכנסה לגן בספטמבר - שנה שנייה בגן, אך גן אחר. מאז היא לא מפסיקה לבכות כל ערב, ונצמדת אלי, ומתקשה ללכת לישון, מתעוררת בלילה ...ולא אוכלת בערב. היא הייתה די צמודה אלי גם לפני, אך עכשיו זה נהייה קיצוני, לא מוכנה להתקרב לאף אחד אחר, נראה כאילו היא מבוהלת מאנשים אחרים. מרגיש כמו חרדת נטישה. איך אפשר לדעת אם זה תקופתי? אם צריך לעשות עם זה משהו?

שלום אורנה, זה גם תקופתי וגם צריך לעשות עם זה משהו..צריך לעזור לה להסתגל מחדש לגן ולמצב החדש. אז קודם כל כדאי לדבר עם הצוות ולבחון כיצד הוא יכול להגביר את תחושת הביטחון שלה בגן. זה דבר חשוב מאוד והצוות בהחלט יכול לסייע בכך. בנוסף אפשר אולי לשלוח איתה לגן חפץ שמרגיע ומנחם אותה (בובה, שמיכה). אם אפשרי אז לקצר את הימים בתקופה זו, אולי נוכחות מוגברת שלך בבוקר איתה בגן. כמובן להכין אותה היטב לפני היציאה בכל בוקר מהבית לקראת הגן, וחשוב מאוד כל הזמן להרגיע ולנחם מבלי להיסחף ביחד איתה לתגובות היסטריות כלשהן. מקווה שביתך הקטנה תסתגל במהירות. בהחלט לא קל הסיפור הזה וצריך לגייס הרבה מאוד סבלנות, חום אהבה, וכן לפעמים גם משאבים קונקרטיים. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 052387304

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים