אודה להתייחסותך המקצועית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/08/2017 | 04:21 | מאת: tamar

ביתנו בת כ-שנתיים, מגיל שבעה חודשים לא הסכימה שבעלי ירים אותה והיתה צורחת ממש כמו עם אדם זר, היום בגיל שנתיים ממש יש ריחוק רגשי ממנו, לא מעוניינת בקרבתו. היא ילדה חברותית שמחה אבל לא סופרת את אבא שלה... ( חייבת לציון שאביה -בעלי אדם שקט סגור מאוד אוהב מסור ומשקיע. מאוד אוהב את הילדה אבל כן שומר ממנה דיסטנס. נלחץ מהבכי שלה....היום היה אירוע עם חברים וכשהלכתי לרגע היא בכתה, חבריי ניסו להרגיע אותה ולהגיד לה הנה אבא...והם סיפרו לי לאחר מכן שאמר "אל תביאו אותה אליי אצלי היא תבכה יותר" זה הפריע לי מאוד וכאן הבנתי שיש בעיה רצינית שדורשת טיפול...איך את ממליצה לטפל בככך? האם הנחיית הורים יעזור לו? טיפול פסיכולוגי?? איך אחבר בין בתי לאביה ????? אודה להתייחסותך המקצועית

שלום תמר, כ"כ חבל שאב כ"כ מסור ואוהב, לא יוכל להנות מהילדה שלו ושהיא לא תוכל להנות ממנו. זה בהחלט נשמע שהוא זקוק למעט עזרה כדי להצליח להתחבר אליה מחדש, וללא ספק הדרכת הורים לשניכם יחד, בשילוב פגישות יחידניות איתו, יוכלו לסייע לו מאוד. אפשר אפילו לשקול טיפול דיאדי במידת הצורך (אב וילדה ביחד בחדר בנוכחות המטפלת), אבל זה בהמשך. מציעה לפנות לפסיכולוג/ית קלינית של ילדים שמתמחה בטיפול בילדים ובהדרכת הורים (רצוי גם בעלת ניסיון בטיפול דיאדי). בברכה, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ ילדים ומבוגרים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים