קושי להרדים את בני התינוק

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/07/2017 | 01:53 | מאת: אלעד

הנני גרוש+תינוק בן שנה, פעמיים בשבוע הוא אצלי..לא מצליח להרדים אותו. משעה 20:00 אחרי מקלחת עד אחרי חצות הוא לא נרדם...משחק מתהפך עומד ... חשוב ללנו לשמור על שגרת יום קבועה. ושינה מזמן מה יכולות להיות הסיבות ש אצלי הוא לא נרדם?(גם לגרושתי קשה להרדים הוא ילד עם מרץ) אך אצלה הוא ישן יותר מוקדם וכן גם כשהוא נרדם הוא מתעורר בלילה לבקש מוצץ בקבוק ולא ישן ברציפות יש לו מיטה קבועה צעצועים קבועים גרושתי מתגוררת לידי הוא לא עבר טראומה ..כי הגירושין היו מכובדים ככל האפשר..מה תוכלי לייעץ לי?

שלום אלעד, אם אני מבינה נכון, מה שקורה אצלך, קורה גם אצל אימו, רק שאצלך הוא נרדם בקושי רב ב12, ואצלה בקושי רב באזור 11...? זה נשמע שאלו הם כרגע הרגלי השינה שלו. אינני יכולה לייעץ באופן יעיל מכאן כיצד לשנותם כי לשם כך יש צורך בתמונה הכללית - איך נראית כל שגרת יומו. לפעמים צריך לקצר את שעות שנת הבוקר או הצהריים. לוודא שהתינוק פעיל מספיק במהלך היום, להדגיש את טקסי ההשכבה ורק לאחר מכן לחשוב כיצד הכי נכון להתמודד עם יקיצות הלילה. אני מאמינה שפגישה או שתיים של הדרכת הורים תוכל לסייע לכם מעט, אולם קח בחשבון שגם בגיל שנה, תינוקות רבים עדיין אינם ישנים טוב/רצוף/נרדמים מהר, ושזו פשוט תקופה כזו לא פשוטה, שגם היא עוברת בסופו של עניין.. כלך טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים