הכאה עצמית של בני בן השנה וחמישה חודשים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/07/2017 | 10:08 | מאת: סיון

שלום הבן שלי בן שנה וחמישה חודשים. הכנסתי אותו לגן לפני חודש בערך ובשבוע האחרון הוא התחיל לתת לעצמו מכות בראש וזה מרעיד אותי. אני מחבקת אותו ומנשקת אותו כל הזמן ולא ברור לי למה הוא עושה דבר כל כך קשה. אתמול פשוט התחלתי לבכות כשראיתי זאת שוב. אני לא בטוחה אם משהו לא בסדר איתו או שמשהו קרה בגן.. דבר נוסף.. לפני שהכנסתי אותו לגן הוא אמר לפחות 20 מילים ועכשיו הוא אומר רק אמא ואבא. אני ממש דואגת.. מה לעשות כדי שהבן שלי יחזור לעצמו?

שלום סיוון, נסי להתרכז ולשים לב באילו מצבים הוא נותן לעצמו מכות בראש - האם זה כשהוא מתוסכל? עייף? מתרגז? במידה וכן, אלו הן תופעות שבהחלט מאפיינות את הגיל הזה, ועלייך פשוט להרגיע אותו בכל דרך אפשרית - בעזרת מילים, מגע וכיוב'. לגבי הדיבור - ילדים מגיבים באופנים שונים בכניסה ראשונה לגן. בהחלט ייתכן שזה מבטא קשיי הסתגלות. אני מציעה לך לקיים שיחה רצינית עם הגננת על מנת להבין לעומק כיצד בנך מרגיש ומתנהל בגן. לחשוב איתה ביחד כיצד ניתן לנסוך בו תחושת ביטחון גדולה יותר, ואם הדבר אפשרי, בתקופה הקרובה לקצר את זמן השהייה בגן כדי להפוך את הכניסה שלו להדרגתית יותר. כל טוב, ירדן פרידון ברשף פסיכולוגיה קלינית וייעוץ מבוגרים וילדים 0523873044

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים