בני לועס את הבגדים שלו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

27/01/2016 | 11:54 | מאת: טל

שלום. אנחנו הורים לילד מקסים וחכם בכיתה א'. בחצי שנה האחרונה בננו מרבה להכניס את הבגדים שלו לפה,חולצה, מעיל, ז'קט ובבית אפילו כריות וכדומה. יוצא שהוא מסתובב עם חולצה רטובה מרוק והדבר מרחיק אחרים ממנו בכיתה. ניסינו לומר לו ולדבר אל ליבו אך ללא הצלחה. מה עושים? נשמח לעזרה

שלום טל, יכולות להיות כמה סיבות לתופעה. היא יכולה להוות סימפטום להפרעות שונות או מאידך עשויה לאפיין תקופות חולפת אצל ילדים נורמטיביים. לעיתים התופעה קשורה לקושי בקליטה ובעיבוד של מידע חושי מגירויים חיצוניים, לכן חלק מהילדים לועסים כדי לקבל את הגירוי החושי לו הם זקוקים. כמו כן פעולת הלעיסה היא פעולה מרגיעה כלומר זוהי דרך לויסות עצמי ופריקת מתח, והיא אף עשויה לסייע למיקוד ולריכוז אצל ילדים המתקשים בכך.ישנם חוקרים שמצאו קשר בין ילדים שביצעו מעט מדי פעילות גופנית לבין הצורך בלעיסה כדרך לשחרר עודפי אנרגיה, ובנוסף כדאי לבדוק האם הלעיסה קשורה בצורה זו או אחרת לבקיעת שיניים טוחנות. נסו לראות האם פעולת הלעיסה קשורה לאחד או יותר מהגורמים שציינתי ופעלו בהתאם, ואפשר כמובן להעזר במרפאה בעיסוק לצורך אבחון וטיפול. בברכה, ירדן פרידון ברשף

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים