תנוחה לא יציבה בגלל ריבוי מי שפיר

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

01/07/2016 | 09:17 | מאת: שמרית

אני בשבוע 39+3. בעקבות ריבוי מי שפיר תנוחת העובר לא יצבה ואי אפשר לדעת איפה הראש ללא אולטרסאונד. אני גרה כ25 דקות מהבי"ח ורציתי לדעת שכאשר יתחילו צירים/ירידת מים, מה הדחיפות להגיע בגלל המצב? (שמעתי כל מיני דברים על צניחת חבל תבור וניתוח חירום וכו') ואם זה דחוף שכדאי להזמין אמבולנס ולא להגיע עצמאי? תודה מראש על התשובה. שמרית

שלום רב, אכן,כאשר מנח העובר אינו יציב, במידה ויש פתיחה וירידת מים יכול להתרחש מצב הקרוי צניחת חבל טבור, זהו אחד ממצבי חירום במיילדות.כמובן שזה קורה לא בכל מצב של ירידת מים. בדרך כלל, כאשר מתחילים צירים, חלק מתקדם של העובר אמור להתבסס באגן וזה אמור למנוע את התרחשות הצניחה. אי אפשר לדעת איך זה יתנהל אצלך, כי את מבינה שזה בלתי צפוי.במידה והלידה תתחיל עם ירידת מים, הייתי ממליצה לך לגשת במיידי לבית החולים, לגבי הצורך באמבולנס, זוהי החלטה שלך,כדאי אולי לקחת בחשבון את העומס בכבישים ודברים כאלה. מצטערת אם לא הצלחתי לפתור לך את הדילמה, שיהיה המון בהצלחה ולידה קלה אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה