כאבים בבטן תחתונה + לידה על הצד

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

23/08/2009 | 10:35 | מאת: שירי

שלום, אני בת 30, בשבוע 30 להריון ראשון. יש לי 2 שאלות: 1. ב-4 ימים האחרונים אני חווה כאב חד בבטן התחתונה. זה כמו דקירה כזו שאני מרגישה אותה לאורך הבטן, ממרכז הבטן התחתונה ולמטה לנרתיק עד ממש ליציאה מהגוף. זה נמשך כ3-4 שניות ואז זה נרגע. זה מגיע פעם בכמה דקות ולפעמים יש רגיעה של כמה שעות עד שזה מגיע שוב. זה בא בין אם אני על הרגליים "עובדת" (בישולים וכדומה), או בישיבה או אפילו בשכיבה בלי תנועה או מאמץ מיוחדים. מה זה יכול להיות? אולי צירים? (כיוון שזה הריון ראשון אין לי מושג איך צירים מרגישים...) האם זה משהו שמצריך בדיקה? יש לציין שבשבוע שעבר, ממש יום לפני שכל זה החל, הייתי במיון בשל הפחתת תנועות. בבדיקה נראה שהכל תקין, יש תנועות (ואני גם מרגישה מאז תנועות כרגיל), אין צירים ואין פתיחה. כאמור, למחרת החל כל עניין הכאב החד בבטן. אני צריכה ללכת למיון בגלל זה? לא ממש בא לי ללכת שוב למיון ולהיות מהנשים "ההסטריות" האלה שמכל פיפס קופצות לבית החולים... 2. יש לי פריצת דיסק ישנה (אבל עדיין כואבת) בחוליות L4-L5. נאמר לי שבדיוק שם נותנים אפידורל ושאולי לא אקבל אפידורל בשל כך. בעקבות פריצת הדיסק הזו כל שכיבה על הגב , גם אם ל-2 דקות, מכאיבה לי והכאב הזה ממש "משתק" אותי בעוצמתו. אני מניחה שאם לא אקבל אפידורל (למרות מאמצי לא להגיע לסיטואציה הזו) יהיה לי ממש קשה לשתף פעולה בלידה, שלא לדבר על עוצמת הכאבים שלי שתהיה משולבת מכאבי הגב עקב פריצת הדיסק ומכאבי הלידה עצמה. הבנתי שיש תנוחות מלבד השכיבה על הגב שבהן קל יותר ללדת, גם מבחינת כאבים, גם מבחינת השמירה על האגן והגב התחתון של היולדת, וגם מבחינת קלות היציאה של העובר והמעבר דרך צוואר הרחם. המליצו לי על תנוחת הכריעה (בלידה שאינה אפידורלית) וגם על לידה בשכיבה על הצד (גם אם כן אקבל אפידורל). שאלתי היא האם תנוחות אלו, ובעיקר השכיבה על הצד, מקובלות ע"י המיילדות? שמעתי שיש מיילדות שפתוחות יותר לרצונן של היולדות ויש כאלה שדי מקובעות בדרכן שלהן, דבר שעלול לעלות ליולדת בסבל רב. האם עניין התנוחות זה דבר שהמיילדות בדר"כ פתוחות לגביו? האם ייתכן מצב שאצטרך "להילחם" עם המיילדת על מנת שתאפשר לי לשכב על הצד בלידה? האם יש אפשרות ש"אפסיד במלחמה" הזו? תודה רבה מראש נ.ב. אני מתנצלת מראש אם נראה שאני באה עם דעות קדומות על המיילדות. אני לא יודעת מה זו לידה ובמצבי, ולאור כאבי הגב שלי, אני ממש מפחדת מהלידה עצמה ורוצה להתכונן מראש לכל מה שעלול לעמוד בדרכי ולהקשות עלי את הלידה הקשה ממילא.

שלום שירי, בתשובה לשאלתך הראשונה, תחושת הדקירות שאת מציינת הינה תחשושה שהרבה נשים בהריון חשות והיא נובעת ממתיחת הרחם, עקב צמיחת העובר, שמושך איתו את התפולות . אין צורך להיבהל ואין צורך לרוץ לרופא בתנאי שאין לך דימום, ירידת מים ואת חשה תנועות עובר היטב. אך מכיוון ואין באפשרותי לראותך ולבדוקך, כדאי לך לגשת לבדיקה אצל רופא נשים המטפל בך. לגבי שאלתך השנייה, ברצוני להתייחס לשתי דברים: נושא האפידורל- בין אם את שוקלת לעשות אפידורל ובין אם לא, אני ממליצה לך בתוקף להיבדק ע"י אורטופד ונוירולוג ולהצטייד עם אישורים מתאימים שמאשרים לך או לא לבצע אפידורל, כי אם תגיעי ללדת באמצע הלילה ,אף רופא מרדים לא יעשה לך אפידורל עם סיפור של פריצת דיסק ללא בדיקות ואישורים מתאימים. לגבי תנוחות לידה- המיילדות מקבלות לידות בתנוחות שונות, כמובן שלכל מיילדת , לא משנה איפה היא עובדת יש תנוחות לידה שיותר נוחות לה, כמו גם לכל יולדת, כי יש יולדות למשל, שמסרבות לזוז, אפילו אם המיילדת ממליצה להן לשנות תנוחה.מה שאני איע לך, זה כשתגיעי ללדת, תסבירי למיילדת שעובדת בקבלה את בקשותיך, על מנת שתוכל לצרף לך מיילדת שיותר מיומנת בתנוחות המועדפות עליך. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה