עיסוי פרינאום ואפינו לפני לידה שלישית

דיון מתוך פורום  מיילדות

20/01/2014 | 17:18 | מאת: שלי

שלום, מחר אני מתחילה שבוע 37 ומתלבטת לגבי עיסוי פרינאום. עשיתי לפני 2 הלידות הקודמות: פעם אחת סיימתי עם תפרים ובפעם השני עם תפר קטן אחד. האם יש טעם לעשות עיסוי פרינאום או להשתמש במכשיר האפינו לפני הלידה השלישית ובשלב זה? אודה להתייחסותכן! שלי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, היעילות של עיסוי פרינאום לא הוכחה בצורה חד משמעית. מניסיון , הרבה נשים שעשו עיסוי פרינאום מסיימות את הלידה עם תפרים, כי יש עוד הרבה גורמים אחרים שמשחקים תפקיד במהלך הלידה. דעתי האישית , היא שאם זה לא מפריע לך ולא עושה דלקות ופטריה אפשר לעשות עיסוי פרינאום, במיוחד אם את נעזרת בבן זוג, זה תורם לזוגיות, אם זאת יש לך סיכוי טוב לצאת בלי תפרים או עם תפרים קלים גם הפעם, מכיוון ומדובר בלידה חוזרת, גם אם לא תעשי עיסוי. ההחלטה בידיך בהצלחה ולידה קלה אירה

מנהלי פורום מיילדות