מתי בדיוק לגשת לבי"ח?

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

03/09/2012 | 22:30 | מאת: מיכל

בשבוע 33 העברתי לילה בבי"ח עם עירוי נוזלים, לאחר שבמוניטור נראו צירים, אני לא הרגשתי דבר.. בשבוע 35+4 הגעתי לבי"ח בגלל לח"ד גבוה (והיסטוריה של רעלת) במוניטור שוב נראו צירים, ושוב לא הרגשתי למעט קצת מאוד התקשויות בבטן,אך ללא כאבים. (יש לציין שלאחר כל מתן עירוי נוזלים הצירים נעלמים) כעת אני בשבוע 36+6 וברצוני לדעת האם גם את הצירים שיהיו מבשרי לידה אני יכולה לא להרגיש בתחילה?? ושאלה אחרת לא קשורה- אני מרגישה מידי פעם התכווצויות כואבות בשרירים המחברים את הרגליים לאזור תחתית הבטן-לצדדים, הרופא שלי אמר שזה התכווצויות שהרחם שלי מכינה עצמה ללידה. זה נשמע סביר? זה כואב ותר ברגליים מאשר באזור הרחם!! סליחה על האורך, אודה לתשובתך המהירה.

שלום רב, אין לי שום דרך לדעת איך תרגישי צירי לידה, אך אוכל לומר לך שעוד לא פגשתי אף אישה (וראיתי הרבה) שילדה ללא כאבים. הצירים שהיו במוניטור אלא הם לא צירי לידה. ברגע שיהיו צירי לידה את תרגישי התקשות בבטן, כאבים המדמים כאבי מחזור או כאבים חזקים בגב או בבטן, משהו בטוח תרגישי. הכאבים האלה שאת חשה, לרוב נובעים מהצמיחה של הרחם ומתיחת הליגמנטים שמחזיקים אותו. יכול להיות גם שהתינוק לוחץ על כל העצבים באזור המפשעה וזה מה שגורם לכאב. בכל מקרה אין מה לעשות עם זה,זה יעבור אחרי הלידה.אם יחמיר תחזרי לרופא מטפל שלך. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה