לידה רגילה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

03/09/2012 | 22:03 | מאת: שרית

היי, אני בהריון שני שבוע 37. ביתי הראשונה נולדה בשבוע 31, בניתוח, עקב רעלת הריון קשה. כעת אני רוצה ללדת לידה רגילה, הרופא שמטפל בי אמר שמחובתו ליידע אותי שיש סיכוי לא גדול אך חמור (1 ל200) שיווצר קרע ברחם במהלך הלידה. רציתי לדעת: האם במהלך/ בתחילת הלידה ניתן לצפות שזה הולך לקרות ולהמשיך בניתוח? כמו"כ- המיילדות מודעות לזה ושמות לב יותר?? תודה מראש!!!

שלום רב, אכן, לאחר ניתוח קיסרי יש סיכוי לקרע ברחם, אין שום דרך לחזות או לצפות מראש, לכן, יש סיכוי לסיים בניתוח לכל אורך הלידה. לא רק המיילדות, אלא כל הצוות הרפואי מודע לכך, זה חלק מהעבודה שלנו ולכן נוקטים באמצעי זהירות. למשל, במהלך כל הלידה תהיי מחוברת לניטור עוברי, כדי לראות איך התינוק מרגיש, זאת אומרת, לידה טבעית במקלחת לא תהיה... וכך הלאה בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה