מפחדת מהלידה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

22/08/2012 | 15:28 | מאת: אמא

שלום, אני ילדתי לפני שנה ועכשיו בהריון בחודש רביעי הלידה הראשונה הייתה מאוד מאוד קשה, קבלתי הרדמה אפדורלית בהתחלה הרגשתי טוב אחרי זמן קצצצר הרגשתי כאב בצד הימני ועם התקדמות הלידה הכאב התגבר בשני הצדדים וההררמה היתה רק בברך השמאלי, קבלתי גז טשטוש וזה החמיר את המצב, והיו לי קרעים מרובים, דימום חזק וירד לחץ הדם ואיבדתי הקרה... אני מאוד מאוד מאוד מפחדת מהלידה השניה מפחדת מהכאב מהסיבוכים האם יש סיכוי גדול שגם הפעם ההרדמה לא תעזור לי? תודה וסליחה להארכה

שלום רב, אני מבינה שחווית טראומה בלידה הקודמת, אבל מאוד חשוב שתדעי, תביני ותעבדי על עצמך, שכל לידה זה ארוע בפני עצמו, אין שום קשר למה שהיה בלידה קודמת. אפידורל יכול לעבוד הפעם נהדר, תזכרי גם, שלידה חוזרת בדרך כלל מהירה וקלה יותר מהלידה הראשנה, לא חייבים להיות קרעים או סיבוכים. כמובן שאי אפשר לדעת בודאות איך תהיה הלידה, אבל חשוב שתבואי ללידה רגועה, אופטימית ועם רוח חיובית- זה כבר חצי דרך להצלחה. בהצלחה ולידה קלה, אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה