שאלה קשה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

23/07/2012 | 13:29 | מאת: אני

אני הריון רביעי שבוע 40+3. שתי לידות ראשונות תקינות השלישית בניתוח חרום בעקבות חוסר התקדמות בלידה ומצג op בדיוק שנה מהניתוח נקלטתי שוב להריון. יש לי אחרי מאמץ כמו שחיה או הרמת משקל כבד מאוד ואפילו לפעמים כשאני צועקת או בוכה כאבים בדופן הצלקת הניתוחית זה טבעי ? בסדר?אני מודאגת שמא משהו לא התאחה כמו שצריך אחרת למה כואב וזה עוד בלי צירים מה יהיה כשיגיעו הצירים?? רוצה ללדת טבעי הספיק לי ניתוח 1 יש לך נסיון של לידות שעברו בשלום אע"פ תלונות על כאבים ז"א כל הנשים בלידת נרתיקית לאחר קיסרי מרגישות כאבים באזור? איך זה הולך? בבקשה ממך תשובה כמה שיותר מפורטת כי אין לי את מי לשאול

שלום רב, כאבים בצלקת ניתוחית זהו דבר שכיח, במיוחד כאשר הניתוח היה לא כל כך מזמן.אנחנו מתייחסים לכאבים בצלקת כסימן היכול לנבא קרע של הרחם, אך במקרה שלך זה נראה כמו כאב אחרי מאמץ, אז קודם כל אל תרימי דברים כבדים ותורידי את המאמץ הפיזי למינימום. חשוב לעקוב אחר תנועות עובר.אם ובמידה הכאב ממשיך גם במנוחה גשי למיון יולדות לצורך בדיקה.בעיקרון אחרי שבוע 40 את אמורה לגשת למיון יולדות לצורך מעקב כל 3 ימים. אם מטריד אותך כאב בלידה, תמיד אפשר להיעזר באפידורל, אז לא תרגישי דבר. מבחינת סיכויי ההצלחה ללידה רגלה אחרי ניתוח קיסרי, יש לך סיכויים בהחלט לא רעים, מכיוון וילדת כבר פעמיים רגיל, ואין שום סיבה שלא תנסי גם הפעם, פשוט חשוב שתדעי שהצוות מתייחס ביתר זהירות לנשים אחרי ניתוח קיסרי. המון בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה