לידת תאומים

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

10/06/2012 | 19:57 | מאת: ויקי

שלום! אני בשבוע 32, בהריון עם תאומים מונו - תאומים זהים. עובר תחתון - ראש עובר עיליון - עכוז. הבנתי שבחודש שמיני, סיכויי התאפכות לעוברים מאוד נמוכים. במידה והעוברים נשארים באמת במצב כמו היום - האם יש לי אפשרות ללידה טבעית (הכוונה לא קיסרי) מפני שהעובר התחתון במצב ראש? תודה

שלום רב, נכון שעם התקדמות ההריון, הסיכוי לכך שהעוברים יסתובבו הולך וקטן,אך עדיין קיים. בכל מקרה,כל עוד העובר הראשון ראש,אין שום מניעה ללידה וגינאלית. מה שחשוב שתדעי, שיש סיכוי מסוים לכך שהעובר השני יוולד בניתוח קיסרי במידה ולא יצליחו לחלץ אותו(מנסיון שלי זה נדיר,אך עדיין קיים). בהצלחה ולידה קלה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה