שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

19/04/2012 | 10:33 | מאת: עדי

רציתי לדעת. בעוד שבוע בדיוק אני מסיימת 39 ונכנסתל-40. הילדה ע"פ הערכת משקל אחרונה לפני 4 ימים שקלה כבר 3.400 . אני מפחדת מאוד שמא אני לא אלד השבוע והילדה כבר תגדל עוד ועוד ואז הלידה תהייה קשה ומורכבת מידי . האם יש אפשרות כאשר מגיעים לשבוע 40 בדיוק לקבל זירוז אם אין שום צירים או התקדמות כלשהי לקראת לידה ? שמעתי פשוט על הרבה מקרים לאחרונה של לידות שהעובר היה עם פרא כתפיים והיה קשה להוציא אותו ואני לא רוצה למשוך עוד ועוד ולהגיע למצב כזה שהתינוקת כבר תהייה 4 קילו. אשמח לתגובתכן בהקדם. תודה.

שלום רב, אין אפשרות לבצע זירוז רק על סמך חשש מתינוק גדול.משבוע 40,את באה למעקב בבית חולים ואם הכל תקין ניתן להמתין עד כמעט שבוע 42.לידות עם פרא כתפיים אומנם קיימות, אך הן לא חייבות להיות ונשים יודעות ללדת נהדר גם תינוקות במשקל של 4 ק"ג ומעלה. בהצלחה ולידה קלה.אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה