לא כ"כ מבינה...

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

03/03/2012 | 21:54 | מאת: נוי

שלום, אני בת 39 בהיריון שני. ילדתי לפני שנה+8 בשבוע 36, לאחר שמירה בעקבות דינמיקה צווארית. ביום שלישי הייתי במעקב , העובר עכוז נמוך באגן וצוואר2.4. ביום שישי 35+1 הייתי במוקד ואלו הממצאים: מנח עכוז 2-, צוואר 1.8, פתיחה 2.5, מחיקה 70%. הרופאה שלי אמרה לשכב בבית ולהגיע עם הופעת צירים לקיסרי. ושאלותי: האם מדובר בשכיבה מלאה? האם מצב זה יכול להישאר סטטי כשבוע נוסף או שמדובר בלידה קרובה מאד? האם הפתיחה יכולה לגדול בלי שארגיש צירים? תודה

שלום רב, לדעתי אין צורך בשכיבה מלאה,אלא אם כן לרופא שלך היו סיבות אחרות. בדרך כלל משבוע 34 אנחנו לא עוצרים לידה. אין לדעת כמה המצב יכול להימשך, זה בהחלט יכול להיות סטטי ותחזיקי מעמד אפילוו כמה שבועות, בתנאי שאין צירים.עם הופעת צירים את צריכה לגשת לבית חולים. עקרונית, פתיחה גודלת בעקבות צירים, אחוז קטן מאוד מהנשים יכולות להתקדם מבלי להרגיש את הצירים, אך זה נדיר.במקרים של אי ספיקה צוואית, אין לדעת אחך הדברים יתנהלו. בהצלחה,אירה

05/03/2012 | 09:07 | מאת: נוי

הרופאה הורתה השבוע על מנוחה מוחלטת כדי להגיע לשבוע 36. כשאני מסתובבת יש סיכוי להופעת צירים או הגדלת הפתיחה. לא הבנתי את מה שכתבת: "במקרים של אי ספיקה צווארית, אין לדעת אחך הדברים יתנהלו". בשבוע 34+5 הצוואר היה 2.4 ובשבוע 35+1 הצוואר היה 1.8 (מדידה של רופאים שונים). תודה רבה על המענה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה