"התקעות" עובר בתעלה במהלך הלידה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

14/10/2011 | 19:52 | מאת: הדס

שלום רב, אני לפני לידה שלישית. בשתי הלידות הקודמות (טבעיות) היתה התקדמות מאוד יפה ומהירה במהלך של הלידה עד לפתיחה של 7-8 ואז היתה עצירה, כאילו העובר "נתקע" בתעלה ולא מצליח לרדת בעצמו. את הלידה הראשונה סיימתי בואקום והרבה חתכים ואת השניה, בזכות מיילדת מקסימה, סיימתי בדקה ה- 90 ללא התערבות. שאלתי היא מה יכולה להיות הסיבה ל"התקעות" מהלך הלידה אצלי והאם יש באפשרותכן לתת לי המלצות ללידה הקרובה כיצד לפעול הפעם כדי לנסות למנוע את התקעות מהלך הלידה (תנוחות מסויימות וכד'). תודה.

שלום רב, בעקרון אם ילדת בלידה נרתיקית, אז שום דבר לא נתקע, יכול להיות שההתקדמות נעצרה בשלב מסוים, אך בכל זאת הצלחת ללדת. בעיניי, את יכולה להנות מלידה יפיפיה ונהדרת,גם מבלי שתעשי משהו. אך כמובן אי אפשר לדעת מראש שום דבר.שינוי תנוחות במהלך תהליך הלידה הוא טוב בכל מקרה,מגוון התנוחות תלויות במידה והאם תעשי אפידורל או לא. בהצלחה ולידה קלה, אירה

07/11/2011 | 23:01 | מאת: נעה

יכלתי לכתוב את השאלה הזו בעצמי - בדיוק אותו מצב, רק שבלידה השניה הילד יצא עם אפגר 5, הונשם ("עם טובוס"), והתאושש מיד - (אפגר 5ד' היה 9) שני רופאים ששמעו על כך המליצו על קיסרי מוזמן, אבל אני מעדיפה להימנע מכך, אם אפשר. יש אלטרנטיבות סבירות? תודה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה