gbs בשתן

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

16/04/2009 | 17:15 | מאת: נינא

אני בשבוע 35 להריון לפני חודש עשיתי בדיקת שתן ( תרבית ) והתוצאה צמיחה עשירהstreptococcus gr b קבלתי מקסופין 20 כדורים אחרי שבועיים עשיתי עוד בדיקה והתוצאה צמיחה מעורבת וקבלתי עוד 20 כדורים . נודע לי דרך האינטרנט שחיידק זה יכול לעבור לעובר במהלך הלידה , אני מודאגת ורוצה לדעת מהנסיון שלכם איך זה עובר והאם טיפול זה בטוח לעובר ואין מקום לדאגה אני מבקשת שתענו לי בהקדם ושתפנו אותי למקום הנכון .

שלום נינא, החיידק שנמצא בתרבית השתן שלך, מצוי אצל הרבה נשים. בהריון, לעיתים הינו אחראי על לידות מוקדמות, אך את כבר עברת את השלב הזה.בזמן הלידה, הסכנה היא, שבזמן המעבר בתעלת הלידה, התינוק יכול להידבק ואז החיידק יכול לגרום לדלקות עיניים ועד לדלקת קרום המוח.לכן, מה שחשוב, שתקבלי במהלך הלידה טיפול אנטיביוטי, למרות שהחיידק צמח בתרבית שתן ולא במשטח נרתיק.את יכולה להתיעץ עם רופא הנשים שלך ,אם יש צורך בביצוע משטח נרתיק, אך בעיקרון, אין סיבה לדאגה.ידוע לי שבבתי חולים שונים יש נוהלים שונים לגבי הטיפול הניתן.בבית חולים בו אני עובדת, בי"ח הילל יפה, מטפלים ע"י מתם אטיביוטיקה הנקראת פניצלין, בהזלפה תוך ורידית, כל 4 שעות מרגע שהאישה נכנסת לתהליך לידה פעיל ועד הלידה. חשוב ליידע את הצוות בחדר לידה, כאשר את מגיעה ללידה. בהצלחה.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה