חבל הטבור

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

25/10/2010 | 21:21 | מאת: רחל

בני הראשון נולד עם חבל הטבור כרוך פעמיים סביב הצוואר אני יודעת שזה מסוכן ועלול לגרום לסיבוכים ואף למוות, רציתי לשאול האם בלידה זו צריך להסב את תשומת לב הרופאים לתופעה כדי שיבדקו והאם יש סיכוי שאלד בניתוח קיסרי באם בבדיקת us יראו שיש את הבעיה תודה רבה

שלום רב, חבל טבור כרוך סביב צוואר לא מהווה התוויה לניתוח קיסרי, גם אם ידוע מראש,אלא אם במהלך תהליך הלידה או ביצוע ניטור עוברי שגרתי יש עדות למצוקה עוברית. הרבה ילודים נולדים בלידות נרתיקיות עם ליפופי חבל טבור ולא תמיד ניתן לדעת על כך מראש. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה