כמה שאלות..

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

01/10/2010 | 11:41 | מאת: לאה

שלום אני בשבוע 39 ויש לי כמהשאלות בקשר ללידה ומאוד אשמח לקבל תשובות: 1. לגבי ההחלטה על חתך החיץ בחדר לידה, מי מחליט האישה היולדת או המיילדת?? 2. האם אפשר ללדת באיזה תנוחה שנוחה לי?? למרות שיש מיילדות שמעדיפות תנוחה מסויימת?? 3. מתי ממליצים לקחת פיטוצין?? 4. למישהי שיולדת בפעם הראשונה, מה משך הלידה המצופה? השלב הלטנטי? השלב האקטיבי? 5.האם המיילדת בחדר לידה אמורה לעשות עשוי פרינאום?? או שאם אני רוצה אז אני צריכה להגיד לה ולתת לה את הבקבוק שהבתי מהבית?? אשמח לתשובתכן תודה רבה

שלום רב, 1.החלטה לגבי חיתוך חיץ נעשית ע"י המיילדת/רופא בעת הלידה, לפי הצורך.בלידות מכשירניות חיתוך חיץ נעשה כמעט תמיד.את כיולדת, יכולה לבקש, אך השיקולים צריכים להיות מקצועיים. 2.אפשר ללדת בכל תנוחה, אך זה תלוי סיטואציה.אני תמיד ממליצה ליולדות שרוצות תנוחה מסויימת לידע על כך מיד בהגעתן לחדר לידה, כך שיוכלו לצוות אותן למיילדת מתאימה.אך כמובן שבמהלך תהליך הלידה יכולים להיות מצבים שידרשו ללדת בתנוחה מסויימת. 3.מתן פיטוצין נעשה אך ורק באינדיקציה רפואית בהתאם לצורך ויש מספר רב של שיקולים. 4.לרוב,המיילדות עושות עיסוי בעת הלידה,אך תמיד עדיף שתביעי את בקשותיך על מנת להימנע מאכזבות מיותרות. 5.אורך לידה הינו אינדיבידואלי מאוד.השלב הלטנטי, יכול להימשך כ-24 שעות ואף אפילו יותר.במהלך לידה פעילה, קצב התקדמות הפתיחה כ-1 ס"מ בשעה.אך לא תמיד מה שמופיע בספר, קורה גם במציאות. בהצלחה

05/10/2010 | 13:27 | מאת: לאה

שאני מעוניינת ללדת בה?? זו לידה ראשונה בשבילי ואני לא יודעת איזה תנוחה כן מתאימה לי. ותוך כדי כל ההמלהך של הלידה אני רוצה לנסות כל מיני תנוחות על מנת לדעת מה מתאים לי ומה לא. אז אני לא יכולה לידע את הצוות מראש???

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה