לידת תאומים - טבעי או קיסרי ??

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

20/09/2010 | 15:03 | מאת: יעל

אני בשבוע 32. עובר אחד במנח ראש - בפתח הנרתיק, השני עכוז, מעליו. מתלבטת אם לבצע לידה רגילה (הבנתי שגם במצגים הקיימים אפשרי) או קיסרי. ידוע לי שהמנח יכול להשתנות. ברגילה שמעתי שישנה סכנה להסתבכויות (במקרה הרע לא עלינו שיתוק מוחין ?) ובקיסרי למעט האפידורל שמוחדר עמוק יותר בגב וההחלמה הפחות נעימה - הסיכון פוחת. האם תוכלנה להביע דעתכן בעניין ? בכל מקרה הרופא שלי ציין כי ב- 37 הוא שולח אותי לקבוע תור ללידה - קיסרי או רגילה..תודה, יעל

שלום רב, לצערי,לא אוכל לפתור את הדילמה שלך, ההחלטה צריכה להיות שלך ושל בן זוגך ואתם צריכים להיות שלמים איתה. מבחינה רפואית, כאשר עובר ראשון במצג ראש,יש אפשרות ללידה רגילה, אם זאת, יש סיכוי שאת העובר השני יצטרכו לחלץ בניתוח קיסרי.כמו כן, בהריון תאומים, את יכולה לבקש ניתוח קיסרי, ללא קשר למצגי העוברים. זה נכון שההחלמה לאחר לידה רגילה יותר קלה וקצרה, לעומת ניתוח קיסרי,כמו כן ,אם תלדי בניתוח קיסרי, אז גם בלידה הבאה תהיה התלבטות לא קלה לגבי צורת הלידה. שיהיה בהצלחה,אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה