לידה שנייה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

24/07/2010 | 18:15 | מאת: אילנית

שלום רב, בלידה ראשונה כלפני 4 שנים המליצו לי לפנות לבי"ח כשיש ציר סדיר כל 5 דקות. וכך עשיתי, הגעתי לבי"ח עם פתיחה 8 וילדתי תוך שעה וחצי.האם בלידה שנייה אני צריכה לצאת מוקדם יותר ואם כן באיזה שלב? בנוסף אם היה חתח חיץ בלידה ראשונה, האם אפשר להימנע ממנו בלידה שנייה? תודה

שלום רב, אכן אנחנו ממליצים לגיע לבי"ח כשיש צירים סדירים כל 4-5 דקות, דימום, ירידת מים או הפחתה בתנועות.הנחיות אלה נכונות לכל מספר לידה.מכיוון ולידה ראשונה הייתה די מהירה, במידה ואת רוצה אפידורל, למשמל, תגיעי לבית חולים כשתתחילי להרגיש צירים או בכל שלב אחר, שבו תרגישי שמתחיל תהליך הלידה. במקרה הכי גרוע תיבדקי בבית חולים וישחררו אותך לביתך במידה ולא תיכנסי ללידה. בהחלט ניתן להימנע מחיתוך חיץ בלידה זו, גם אם היה בלידה קודמת, אלא אם יש צורך בכך בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה