כאבי תופת והתכווצויות שרירים ברגליים בשינה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

11/03/2009 | 16:07 | מאת: יערה

עם התקדמותי בשבועות ההריון אני שמה לב שמדי לילה (טוב כמעט מדי לילה) אני מתעוררת בבעטה כאשר אחד משרירי (ברגלים) נתפסים. אין צורך לתאר עד כמה זה מפריע למהלך השינה הסדיר שהיה לי עד לכניסתי להריון. אשמח לדעת עוד על התופעה, שכיחות וכדומה, וכן אם ישנן שיטות למנוע אותה. מעדיפה לישון שינה ערבה עד שיצא הרך לאוויר העולם. מודה מראש למשיבים.

שלום רב, תופעת התכווצויות ברגל הינה תופעה מוכרת בהריון הנובעת מחסר במגנזיום. ניתן לטפל בתופעה ע"י נטילת מולטי ויטמינים המכילים מגנזיום הנקראים:פרג קרמפס בסטר, תנסי גם לשתות משקה "שבפס", בו משתמשים למהילת משקאות אלקוהוליים (רק בלי המשקה כמובן) בהצלחה

15/03/2009 | 11:54 | מאת: גלי

אני יותר ממבינה למה את רוצה לישון שינה שלווה לפני שהעולל יגיע, מניסיון. בהיריון השני שלי סבלתי בדיוק באותה בעיה ומיותר לציין שקודם לכן ישנתי כמו שצריך, גם בהיריון הראשון, שדווקא אופיין באי אלו תופעות לוואי הריוניות והורמונליות. כמו שאת מספרת, התעוררתי כל לילה עם כאבים איומים, התכווציות ברגליים ואובדן כל רצון לנסות לחזור לישון אחרי דבר כזה. הרופאה שלי המליצה על כדורי מגנזיום ממקור טבעי, מה שעזר ביום-יומיים הראשונים ומיד לאחר מכן המצב חזר לקדמותו. ככה שאני לא ממליצה על זה. אני -כן- ממליצה על המוצר שהזכירה זו שהגיבה לפניי, הפרג קרמפס בסטר. שהעלים לי את ההתכווציות לחלוטין. מעבר לזה, הכדור גם מונע צרבות ואני לא יודעת אם זה הילד הראשון שלך או לא, אבל לקראת השליש האחרון גם זו תופעה שהיית מעדיפה לא לדעת מקיומה. המשך היריון קל יקירה.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה