פרינאום - מספר שאלות - אשמח לעזרתכן

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

14/06/2010 | 14:37 | מאת: זואי

היי, אני בשבוע 35 ומתלבטת מאוד בעניין הפרינאום. התלבטות א': אני לא בטוחה אם יש לי פטריה או לא. גם הרופא לא בטוח. האם זה אומר שאסור לי לעשות עיסוי פרינאום ? האם אסור לי להשתמש באפי-נו ? האם יש משהו אחר שאפשר לעשות במקרה שיש פטריה ? התלבטות ב': עיסוי פרינאום או שימוש באפי-נו ? מה עדיף ? התלבטות ג': יש לי מכשיר אפי-נו מאחותי. היא השתמשה בו לפני שנה וחצי. האם מותר להשתמש בו ? האם ייתכן כי חיידקים שרדו שנה וחצי על המכשיר ? האם אפשר לשים עליו קונדום או משהו אחר שימנע העברת זיהום ? אשמח לכל תובנה בעניין הפרינאום, תודה וסוף שבוע נעים, זואי.

שלום רב, על מנת לוודא האם יש לך פטריה או לא, תבקשי מהרופא לשלוח משטח נרתיק, כמו כן , אני ממליצה לטפל בפטריה טיפול מקומי, מכיוון ואם בזמן הלידה יש פטריה, הרקמה פריכה יותר וזה יכול לעלות את הסבירות לקרעים. אם אכן יש פטריה, כדאי להיזהר עם עיסוי פרינאום, כי משתמשים בשמן וזה יכול להחמיר את הפריה הקיימת או לגרום לחדשה, תבדקו אולי יש תכשיר על בסיס מים. את יכולה להשתמש במכשיר של אחותך, רק תחטאי אותו עם חומר חיטוי. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה