כמה זמן שלב לטנטי

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

13/06/2010 | 21:32 | מאת: לידדה

שלום אשמח להתייעץ איתכן לגביי: אני בשבוע 38+5, לידה 3, לאחר 2 לידות רגילות,במועד וכו. עקב תחושה של צירים סדירים נבדקתי לפני שלושה ימים ונמצא צוואר אחורי יחסית, פתיחה של 2 ס"מ, מחיקה 70%, S-2. מוניטור ראקטיבי, וריאביליות שמורה, צירים לא סדירים, תנועות עובר תקינות, AFI תקין. שאלתי היא: לפי הידוע לי, השלב הלטנטי בולדנית לוקח עד 14 שעות. האם אני מוגדרת כשלב לטנטי? האם יכול לקחת מספר ימים? ומספר שבועות?? האם ניתן לחזות בערך את מועד הלידה? יש לציין שמאז אותו יום פסקו הצירים מעצמם, ואני אסימפטומטית לחלוטין וחשה היטב תנועות עובר. תודה רבה רבה

שלום רב, אכן שלב לטנטי , בלידות חוזרות, נמשך לרוב כ-14 שועות, כמו שתיארת, קרוב לוודאי מדובר בפתיחה פיזיולוגית, עקב לידות חוזרות. ההריון ימשך עד שיבואו צירים סדירים, שיקדמו את הפתיחה.אכן זה יכול לקחת מספר ימים, מקסימום עד שבוע 42, ואין אפשרות לחזות את מועד הלידה.

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה