צירים

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

28/04/2010 | 17:44 | מאת: רוני

אני שבוע 40 ואני לא בדיוק חווה צירים. יש לי כאבים חזקים מאוד בבטן (כמו כאבי מחזור.) האם אילו צירים? או התרחבות הרחם? הבנתי שצרירים מרגישים מכיוון הגב התחתון כלפי הבטן. (משהו שאין לי....) דרך אגב אני שותה עלי פטל . יכול להיות שזו הסיבה? אני בכל זאת חוששת כי אם אין צירים אז אין התקדמות לידה וצריך זירוז. ממש לא בא לי להכניס כל מיני חומרים. אני ממש בלחץ מזה. מה עושים? איך יודעים?

שלום רב, אכן, רוב הנשים מרגישות את הצירים ככאב או אי נוחות שמתחילה מהגב אל הבטן, כאשר הבטן מתקשה. יכול להיות שהלחצים שאת חשה ,אלו הם צירים , אבל קרוב לוודאי לא צירים שגורמים ללידה. את יכולה לגשת לרופא ולבצע מוניטור עוברי, יבדקו אם יש פתיחה של צוואר הרחם, אך בעיקר להיעזר בהרבה סבלנות.יש אפשרות לחקות עד שבוע 42 אם ובמידה הכל תקין מבחינת ההריון. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה