לידה שנייה

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

09/02/2010 | 12:19 | מאת: מירי

הי, אני בת 33, בשבוע 40 להריוני השני. לידה ראשונה, לפני 4 שנים, ארכה כ25 שעות: כ- 18 שעות היו צירים סדירים עם פתיחה שהגיעה עד 2, אז קיבלתי אפידורל ומרגע זה הלידה התפתחה במהירות מדהימה ותוך 5 שעות הייתי אחריי. התפנית הייתה בעקבות דחיפה של המיילדת שנכנסה בשלב זה למשמרת שלה, בדקה אותי וטענה בתוקף שהייתי צריכה לקבל את האפידורל הרבה קודם, שאני מעכבת את הלידה. האם עליי להסיק מתהליך זה גם על גם על הלידה השנייה? האם לדרוש בעצמי הפעם אפידורל קודם על מנת שהלידה תתפתח במהירות? כמו כן, האם אמת באמירה שלידה שנייה מהירה/קלה יותר? תודה רבה מראש, מירי

שלום מירי, לרוב , לידה שנייה באמת מהירה יותר וקלה יותר מהלידה הראשונה,אך כמובן יש יוצאי מן הכלל, כמו בכל דבר. אפידורל, באופן עיקרוני אינו מזרז לידה, לכן, אם את שוקלת לקחת אפידורל גם בלידה זו, את צריכה להתיעץ עם המיילדת לגבי התזמון. מה שאני רואה הרבה בעבודתי, ואני לא חושבת שזה נבדק מחקרית, זה שכאשר יש צירים סדירים ומאוד כואבים ופתיחה מינימאלית, לאחר לקיחת אפידורל, בעיקבות ההרפיה של הגוף מהלחץ ומהכאב ,הפתיחה מתקדמת במהירות, אך אין זה אומר, שלכל יולדת עם 2 ס"מ מומלץ לקחת אפידורל. בהצלחה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה