כאב בעת חתכים למרות האפידורל

דיון מתוך פורום  מיילדות והכנה ללידה

12/09/2017 | 14:49 | מאת: עדי1111

שלום למיילדות, ילדתי לפני שנתיים וחצי לידה ראשונה. במהלך הלידה ביקשתי אפידורל ואכן קיבלתי. המיילדת היתה עמוסה מאוד ואמרה לי לחכות עם הלחיצות על לחצן האפידורל עד שתחזור להסביר לי מתי ללחוץ. בגלל העומס עד שחזרה המיילדת כבר הגעתי לשלב של צירי לחץ והיא אמרה לי שעדיף לא ללחוץ עוד על הלחצן. הרגשתי את הצירים והגרוע מכל הוא שהרגשתי את החתכים שהיא עשתה לי וזה גרם לי לטראומה מהלידה, מה גם שההתאוששות היתה מאוד ארוכה. אני עומדת ללדת בקרוב מאוד שוב, תהיתי אם לדעתכן האפידורל לא השפיע בגלל שלא לחצתי מספיק על הלחצן של האפידורל או שהוא אמור להשתחרר כל כמה זמן אוטומטית ופשוט לא השפיע עלי ויתכן שלא ישפיע גם הפעם. איך אני יכולה להמנע בלידה הקרובה מלהרגיש את החתכים, אולי לבקש אלחוש מקומי בנוסף או שזה לא מקובל בעת השפעת אפידורל? תודה על המענה!

שלום רב, את שואלת שאלה טובה. קודם כל , לגבי הלידה הקודמת, אני לא חושבת שאם היית לוחצת על לחצן התוספת לאפידורל זה היה עוזר בהרבה בעת החתך. לצערי, יש מצבים שאפידורל לא עובד כמו שהיינו רוצות שהוא יעבוד ונשים מרגישות כאבים. הדבר הטוב, שזה לא חייב לחזור, כל לידה וכל אפידורל זה משהו אחר לחלוטין ויכול להיות שהפעם לא תרגישי כאבים בכלל. דבר נוסף , רוב הסיכויים שלא תצטרכי חתך!!! ובהחלט ממליצה לך לשתף את המיילדת בחששותיך ובמידה והיא תחליט בכל זאת לעשות חתך, תבקשי שתבצע אלחוש מקומי. אשמח אם תעדכני איך היתה הילידה. לידה קלה ושנה נהדרת. אירה

מנהלי פורום מיילדות והכנה ללידה