קשר בין מצג פנים למבנה האגן

דיון מתוך פורום  מיילדות

27/08/2017 | 10:04 | מאת: דנה

שלום, לפני שנתיים וחצי ילדתי את ביתי הבכורה בקיסרי חירום. 3 ימים של צירים סדירים עם התקדמות מאוד איטית בפתיחה. בחדר הלידה נאמר לי שהיא הייתה במצג פנים וככל המראה זה מה שעיכב את הפתיחה. לבסוף הוחלט להוביל אותי לחדר ניתוח משום שהחל דימום שהעלה חשד (שהתברר כנכון) להפרדות שליה. כרגע אני נמצאת בהריון שני ומאוד מתלבטת אם לנסות ללדת בלידה טבעית או לקבוע מראש קיסרי אלקטיבי. ההתלבטות נובעת בעיקר מהחשש להגיע בפעם השנייה לקיסרי חירום. האם יכול להיות שמשהו במבנה האגן שלי השפיע על כך שהעוברית הייתה במצג פנים? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, את שואלת את שאלת השאלות. שאלה שמסעירה את עולם המיילדות כבר לא מעט שנים, רק שלצערי אף אחד לא יתן לך תשובה על השאלה הזאת. לעיתים , הסיבה למצג פנים בהחלט יכולה להיות תמונה במבנה האגן, אך לא בהכרח. זה יכול להיות גם קשור למבנה הראש של העובר ולגורמים נוספים. ברור שהסיכוי שלך להגיע לניתוח קיסרי חוזר הם גבוהים מאלה של נשים שלעולם לא עברו את הניתוח, רק שאף פעם אי אפשר לדעת איך תסתיים הלידה. אם את מחליטה לנסות ללדת בלידה וגינלית , את צריכה לעשות זאת מתוך מודעות ומוכנות שיכול להיות ניתוח נוסף, שיש סיכוי לקרע ברחם במהלך הלידה ולסיבוכים אפשריים נוספים. כמו כן, אם ובמידה תחליטי לנסות ותהליך הלידה לא יתקדם כצפוי, את יכולה לסכם עם הרופאים ולבקש לסיים בניתוח , מבלי להגיע למצב חירום. בהצלחה, אירה

מנהלי פורום מיילדות