כריתת בלוטת לימפה בגרון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/12/2002 | 23:43 | מאת: אבי

שלום רב רקע: לאחרונה אושפזתי בביה"ח עקב מחלת חום של קרוב לחודש ובמהלכה טופלתי ב-4 סוגי אנטיביוטיקה שלא עזרו לחום-שהופיע שוב בגמר כל טיפול-זאת הסיבה לאישפוז. במהלך אישפוזי-בו לא ניתן לי כל טיפול היות והחום חלף מאילו,אולם בוצעו בדיקות מקיפות ותרביות דם שונות נלקחו. בתחילת המחלה,ממש בראשיתה,שהתאפינה בדלקת גרון,הבחנתי בבלוטת לימפה בגודל חריג בגרון. במהלך אישפוזי בוצע CT צוואר וכן נלקחה דגימה מהבלוטה (FNA). תוצאות: בבדיקות הדם נמצאו עקבות של סטרפטוקוקוס וכן נוגדנים משני סוגים של וירוסים המאפיינים את מחלת הנשיקה(נוגדנים שלפי מה שהוסבר לי ,הגוף מכיר את הוירוס אך הוא לא בגוף כרגע). לגבי הFNA התשובה הייתה שלילית אמנם,גם לממאירות,אולם נאמר שם שאין תמונה ברורה מספיק-משום מה. הוחלט ע"י צוות הרופאים שעלי לקבוע תור לניתוח הוצאת הבלוטה לביופסיה. גודל הבלוטה כ-1.5 סנטימטר ואין כאבים או רגישות במקום. שאלותי: -האם ניתוח כזה הוא כורח המציאות ואין אפשרויות אחרות? -במידה וחייבים לנתח-מדוע מתעקשים הרופאים בצוות על הרדמה כללית ?(מקומית לא טוב?) -האם כריתת בלוטת לימפה זאת במרכז הצוואר לא תיגרום לי בעיה בתיפקוד הגוף? אשמח לחוות דעת מפורטת ככל הניתן תודה מראש אבי

22/12/2002 | 16:53 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אבי התהליך כנראה דרוש להחלטת הרופאים. נהוג לעשות ניתוח זה בהרדמה כללית כי הפנים מכוסות בזמן הניתוח ואין קשר עם בחולה. לא לא תתעורר שום בעיה בתפקוד הגוף בהצלחה

30/12/2002 | 18:59 | מאת: ציפי

לאחרונה אני חשה בנפיחות בשתי נקודות בין בסיס הצואר והכתף, אין לי חום, אני מרגישה בסדר, אך אני חוששת ממספר אפשרויות: מחלת הוצ'קינס. בעיות בבלוטת התריס. בעיות בבלוטת הלימפה. הנפיחות היא בצורה של כריות ואינה ממוקדת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)