ריווי חמצן נמוך בבדיקת שינה ביתית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/12/2016 | 03:13 | מאת: דניאל

שלום נשלחתי ע"י קרדיולוג לבדיקת שינה לשלילת דום חסימה נשימתי, כחלק מבירור לסיבה לירידות ברמות חמצן בדם. אני בן 42, לא מעשן, לחץ דם לפעמים תקין, לפעמים גבולי, לאחרונה קצת עלה. ביקשתי בדיקת שינה ביתית מאחר וגם כך יש לי בעיות שינה, ולישון במקומות אחרים עוד יותר קשה, וכן כי שעות השינה שלי מאוחרות. תכנתו לי את המכשיר שיתחיל לפעול באחת וחצי בלילה, עד 10.30 בבוקר, אך כמובן שלא ביליתי את כל השעות הללו בשינה. אלו התוצאות: הנדון: דו"ח בדיקה פוליסומנוגרפית הרישום נערך 01:30 עד 10:29 TIB 08:59 סיבת הפניה: נשלח לבדיקה לשלילת דום נשימה לילי, עודף משקל. במהלך הלילה נרשמו הפרטים הבאים: EMG ,תנועות נשימה (חזה ובטן) זרימת אוויר (אף+פה), תנועות רגליים, SAO2. נשימה: ריוויון חמצן בסיסי 87% החולה בילה 90.6% מהלילה מתחת לריווי חמצו 90%. נחירה, נשימה פרדוקסלית, ריבוי הפסקות נשימה בצפיפות של 31.7 לשעה. מלוות התעוררויות וירידה בסיטורציה עד 72%. מתוכם נצפו 8.5 אפניאות חסימתיות, ו- 23.2 היפופניאות. סכום והערות: דום נשימה חסימתי לילי בדרגה קשה. מומלץ: 1 .ניסיון טיפולי ע"י NCPAP ומעקב במרפאת ריאות/שינה. 2 .בדיקת רופא שיניים מומחה לצורך התקן דנטלי. 3 .ייעוץ דיאטנית וירידה במשקל. דו"ח בדיקה זו הינו ראשוני והתשובה אינה מחייבת אלא רק לאחר בדיקת רופא שינה וחתימתו על הבדיקה. מה משמעות הממצאים בדו"ח? מה זה "נשימה פרדוקסלית"? מה פשר הסטורציה הנמוכה? אם אני מבין נכון, זה לא רק בזמן השינה עצמה? (והאמת שאני מודע לכך שהסטורציה שלי לא משהו בכלל, גם ביום, אין לי מושג למה). האם זה חריג במיוחד? מסוכן? מה יכול להיות הסיבה לזה? הירידה בסטורציה עד לרמה של 72 אחוז, זה דבר שגרתי אצל אלו שסובלים מדום נשימה בשינה? לגבי הפסקות השינה, האמת שזה די מפתיע אותי, כי נדיר שיש לי כאבי ראש בבוקר, ואני לא נרדם ביום בפתאומיות או משהו כזה. לפי מה בעצם מאבחנים את הפסקות הנשימה (בבדיקת שינה ביתית שהיא ללא EEG וללא ניטורים נוספים שקיימים במעבדת שינה)? אם זה לפי הסטורציה, הרי היא גם ככה לא תקינה אצלי, כך שאולי זה לא מדד אובייקטיבי? תודה

09/12/2016 | 16:38 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום דניאל מאחר ואתה סובל מדום נשימה בשינה, מכן הסיבה לסטורציה הנמוכה. כפי שהבנתי מסיכום הדו"ח שאובחנת עם דום נשימתי חסימתי בדרגה קשה ולכן הומלץ לך נסיון טיפולי ב CPAP שהינה סוג של מסכת חמצן. ישנם סוגים שונים של מסכות חמצן, אך אני ממליצה לך לפנות עם פיענוח הדו"ח אל רופא ריאות לצורך החלטה על המשך הטיפול ומענה על שאלותייך.

10/12/2016 | 17:28 | מאת: דניאל

שלום איך ניתן לדעת מה הסטורציה בערות ומה בשינה? אין התייחסות בדו"ח (ומן הסתם גם אין דרך לדעת כי מדובר בבדיקה ביתית) מה היה בזמן ערות ומה היה בזמן שינה. אני רוצה לקוות שאולי משהו בבדיקה לא היה תקין, כי לפני 3 וחצי שנים עשיתי בדיקת שינה ביתית, ולא היה עדות לדום נשימה חסימתי. יכול להיות כזה פער תוך 3 וחצי שנים? (עליתי כעשרה קילו מאז). כמובן שאין לי כוונה להתעלם מהתוצאות, השאלה אם הן אובייקטיביות. תודה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)