בטן נפוחה וצרבות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

03/12/2016 | 06:24 | מאת: לירן

שלום, כל הלילה האחרון, אחת לשעה שעה וחצי התעוררתי עם צורך לשתות בגלל צרבת ובנוסף כעת כשהתעוררתי שמתי לב שהבטן נפוחה מאוד (לא משהו שאני רגיל אליו). האם להיות רגוע שמדובר רק בגזים? או שיש משהו אחר שכדאי לבדוק / לעשות?

03/12/2016 | 15:56 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום לירן יתכן ומדובר בגזים, אך עדיין, במידה וזה לא יחלוף, כדאי לפנות אל רופא המשפחה לצורך הפנייה לבדיקות כגון בדיקות דם כלליות כולל תפקודי תריס, תבחין נשיפה או גסטרוסקופיה כדי לשלול נוכחות חיידק בשם פיילורי או מחלות אחרות של מערכת העיכול. במידה ואין יציאות וישנן בחילות או הקאות, יש צורך גם בביצוע צילום בטן. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)