האם שתיה מרובה גורמת ליתר לחץ דם?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/10/2016 | 21:48 | מאת: שימי

שלום חלק מהתרופות לטיפול ביתר לחץ דם, הם ממשפחת המשתנים. מה שבעצם אומר שלחץ הדם יכול לעלות או כתוצאה מהיצרות/התכווצות העורקים, או מנפח גבוה של נוזלים (קשור למלח?) למה בעצם נפח הנוזלים מעלה לחץ דם? והאם הכוונה לנפח דם או נפח נוזלים בתאי הגוף? והאם אדם שסובל מלחץ דם או אדם בעל נטיה ללחץ דם (ולא מטופל תרופתית) שישתה הרבה, זה יעלה לו את לחץ הדם? יש בעיה בפינוי של נוזלים מיותרים? יש הגבלות לגבי שתיה? תודה

10/10/2016 | 08:18 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום שימי הפתופיזיולוגיה של יתר לחץ דם הינה מורכבת ממס' גורמים כגון נפח הדם, קוטר כלי הדם, צמיגות הדם, גמישות דופן כלי הדם, תפוקת הלב ואף גורמים אחרים כגון מערכת העצבים, פעילות הכליות והמערכת ההורמונלית. יתר לחץ דם מוגדר כראשוני כמו לרוב החולים או שניוני כאשר הוא נובע מסיבות אחרות. כמו כן קיימת נטייה גנטית ואדם שאובחן עם יתר לחץ דם צריך לקבל טיפול על מנת למנוע את כל הסיבוכים השניוניים שקורים בעקבות יתר לחץ דם ממושך שלא טופל. כמובן ישנן תרופות רבות לטיפול והרופא יקבע איזה מביניהם הינה המתאימה ביותר בהתאם לגיל והמצב הבריאותי (הכוונה מחלות רקע) כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)