קושי בבליעה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/09/2016 | 00:40 | מאת: חיילת בת 20

היי, ביצעתי לפני מספר ימים בדיקת דם שרוב תוצאותיה היו תקינות מלבד tsh-6.01 פריטין-7.3 ופוליד אסיד-4. בנוסף מילה גילו שיש לי חוסר בg6pd, רציתי לבדוק אם יש קשר בין הדברים, ממה יכולים לנבוע החוסרים ומה ניתן לעשות במצב. בנוסף מהבוקר התחלתי להרגיש קושי מסויים בבליעה שדי מפריע ורציתי לדעת אם יש אפשרות כי זה קשור לבלוטת התריס. קיבלתי הפנייה לעשות צילום אך הקושי מתחיל להפריע ואני מתלבטת אם שווה לחכות עם זה לצילום או לפנות עם זה למיון..

03/09/2016 | 13:30 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום G6PD זה אומר שישנו חוסר באנזים שנמצא בתאי דם אדומים והוא עוזר לתאים האלה במצבי לחץ כגון זיהום, דלקת, אכילת מאכלים מסויימים (בעיקר פול) וגם נטילת תרופות כשהכוונה בכך היא כשכאשר נוטלים תרופה כגון אנטיביוטיקה שמכילה סולפא, תיווצר אנמיה כתוצאה מפירוק התא האדום בגלל שהאנזים חסר. אין מה לדאוג בשל כך, פשוט חשוב שתדעי שבמצבים מסויימים יכולה להיגרם אנמיה. שני דברים בנוגע לחסר האנזימתי הזה הוא שישנן דרגות מסויימות של החסר הזה וכן קיימות תרופות מסויימות שלחולה עם חסר G6PD אסור בוודאות לקחת וחלקן ניתן לקחת. אני ממליצה לך לפנית אל רופא המשפחה על מנת להתעדכן טוב יותר בנוגע לאבחנה הזאת. שנית, אינני רואה כל קשר לבין התסמינים שתיארת לבין האבחנה הנוכחית. במידה ואת חשה הרעה במצבך, אין מה להתלבט, לכן אנא גשי אל חדר המיון לצורך בירור רלבנטי. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)