חבלת ראש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

22/05/2016 | 14:13 | מאת: ד

שלום, חבר טוב הנמצא כעת בבית חולים בטיפול נמרץ נחבל בחלק האחורי של הראש חבלה קשה מאד לאחר נפילה של 15 מ' במדרון. הוא הובהל במסוק לבית חולים מחוסר הכרה. כשהגיע לבית חולים לא רצו לנתח כי המצב לא היה יציב ונאמר כי אין פעילות מוחית עד היום (יומיים לאחר המקרה) ושסיכויי ההחלמה קלושים. מה המשמעות של "אין פעילות מוחית" באיזה מצב ניתן לנתח ומה בכל זאת נותן סיבה לאופטימיות? תודה רבה ובשורות טובות

23/05/2016 | 17:25 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום אילו בדיקות נעשו על מנת לקבוע שאין פעילות מוחית? מה האבחנה? דימום? בצקת? שברים? אני מניחה שהפרוגנוזה אינה טובה מאחר ונקבע כי סיכויי ההחלמה הינם קלושים וכמו כן החליטו לא לנתח. אני מניחה שההחלטה הרפואית מתקבלת בהתאם לאבחנה, מצבו הכללי של המטופל, קרי, האם יוכל לעמוד בניתוח והאם הניתוח אכן ישפר את סיכוייו. על מנת לקבל תשובה ברורה יותר, כדאי לשאול את הנוירוכירורג שהוא זה שמחליט לגבי אופציה ניתוחית או אחרת. בהצלחה

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)