שיעול בהריון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/03/2016 | 18:07 | מאת: נינה

שלום רב אני בהריון שבוע 33 2סובלת מיום חמישי משיעול במשך היום ובלילה פניתי היום לרופא המשפחה ונתן לי מרשם לאקמול ומוקסיפן וסלבותרים ופרדניזון אני מפחדת מהתרופות בהריון.. רוצה עזרה והאם לכל אלב יש תופעות לווי ותודה רבה

13/03/2016 | 20:29 | מאת: ד"ר רוית רייטר

שלום נינה שיעול בהריון יכול לקרות בגלל מחלה ויראלית ולאו דווקא בגלל זיהום חיידקי, בעיקר אם גם לא היה לך חום, כך שאני נוטה להסכים איתך לגבי הטיפול שקיבלת.. אנטיביוטיקה? פרדניזון?? אני לא חושבת שיש צורך במתן רב של תרופות, בעיקר לנשים בהריון! במידה ומדובר בזיהום ויראלי, אנטיביוטיקה לא תעזור ולתרופה פרדניזון יש הרבה תופעות לוואי, כך שכדאי שתפני גם אל רופא הנשים שלך לצורך מעקב ויעוץ על המשך הטיפול. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)