שאלות על בדיקות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

10/03/2014 | 18:12 | מאת: מני

שלום האם מדובר באותה בדיקה או בשתי בדיקות שונות? Albumin/creatinine Protein to Creatinine מה ההבדל ביניהם? ואיזה מהם נדרש לצורך מעקב ביתר לחץ דם? באלו מקרים יש לחשוד ולבדוק היצרות בעורקי הכליה במקרה של יתר לחץ דם? האם לפני גיל 40 זה אינדיקציה? מבלי לבדוק את עורקי הכליות באמצעות דופלר, האם ישנו איזה מדד שיכול להחשיד שישנה בעיה בעורקי הכליה? משהו שניתן לראות בבדיקות דם ושתן רגילות? תודה

10/03/2014 | 20:45 | מאת: ד"ר רביב בנידור

שתי הבדיקות בודקות חלק מתפקודי הכליה . אלבומין קריאטנין יותר רגישה וקלה לבצוע ומועדפת . פרוטאין קריאטנין בודקת גם רכיבים מטאבוליים אחרים . נהוג לבצע בירור יתר לחץ דם שניוני בגילאים של הופעת יתר לחץ דם מתחת לגיל 35 או מעל לגיל 55 , או במקרה של לחץ דם שיצא מאיזון באופן חריג ופתאומי . או באי ספיקת כליות חדשה ודוהרת עם יתר לחץ דם חריג .

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)